Επιστροφή των αγώνων δρόμου;

Δείτε αναλυτικά την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΓΓ Αθλητισμού και τι αναφέρει για την επιστροφή των αγώνων δρόμου.

Share
Αγώνες δρόμου στον Άγιο Κοσμά

Οι νέες ανακοινώσεις της Γ.Γ. Αθλητισμού μας δείχνουν πως η πολιτεία αρχίζει να εξετάζει σιγά σιγά την επιστροφή των μαζικών αγώνων δρόμου.

Για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση, και η διεξαγωγή τους απαγορεύεται. Ωστόσο, στη νέα ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας θα εξετάσει το αμέσως επόμενο διάστημα το εάν, πότε και με ποιον τρόπο θα ξαναγίνουν μαζικοί αγώνες δρόμου.

Το μέλλον των αγώνων δρόμου

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Δευτέρας 24 Μαΐου όπου δίνονται οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας υπάρχει αναφορά στις εκτός σταδίου διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, δηλαδή, των αγώνων δρόμου.

Η αναφορά της ανακοίνωσης των αγώνων δρόμου:

Οι εκτός σταδίου διοργανώσεις (μαζικού αθλητισμού) θα εξεταστούν το αμέσως προσεχές διάστημα από την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας.

Κατόπιν της εξέτασής τους θα αναρτηθούν από την Γ.Γ.Α. συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σύνταξη των πρωτοκόλλων των διοργανώσεων, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους διοργανωτές πριν την υποβολή των πρωτοκόλλων στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. προς έγκριση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Σίγουρα, αυτό αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την επιστροφή των αγώνων δρόμου, αν και, για την ώρα, δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση.

Μήπως να αρχίσετε να ρίχνετε μία ματιά στο αγωνιστικό μας καλεντάρι;

Στην ίδια ανακοίνωση δίνονται ακόμα οδηγίες για την σωστή εφαρμογή της άσκησης, είτε ατομικά είτε ομαδικά (ακαδημίες, ομάδες κλπ.) για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε τον αγώνα που έγινε δοκιμαστικά στο Λονδίνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mizuno Wave Rider 25
Τρέξαμε με την επετειακή έκδοση του νέου μοντέλου και σας το παρουσιάζουμε
Η Madsen νικήτρια του World Marathon Challenge
Έτρεξε 7 Μαραθώνιους σε 7 ηπείρους σε 7 ημέρες
Αποτελέσματα Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running
Δείτε τη θέση σας μετά και την 6η ημέρα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο