Επιστροφή στους κανονικούς αγώνες στο Λονδίνο;

Share
Photo by ADRIAN DENNIS/AFP via Getty Images)

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή στους κανονικούς αγώνες δρόμου στο Λονδίνο έχει αρχίσει να γίνεται.

Το όνομα του ήταν συμβολικό, Reunion 5k. Στόχος του να δοκιμάσει την επιστροφή στην κανονικότητα στους αγώνες δρόμου.

Η εταιρεία που διοργανώνει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, London Marathon Events σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας διοργάνωσαν έναν “κανονικό” αγώνα 5χλμ. στο Kempton Park στο Surrey έξω από το Λονδίνο το περασμένο Σάββατο 15/5.

Δύο αγώνες, ένας στόχος

Το πλάνο είχε δύο αγώνες. Στον αγώνα Α έλαβαν μέρος 1.000 δρομείς που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα (αποστάσεις, εκκινήσεις ανά τρία δευτερόλεπτα, θεατές από απόσταση κλπ.).

Στον αγώνα Β έτρεξαν, και πάλι 1.000 δρομείς κανονικά, όπως παλιά, δίχως να ακολουθούν κάποιο πρωτόκολλο. Μάλιστα υπήρχαν και θεατές.

Φυσικά όλοι όσοι αγωνίστηκαν αλλά και παρευρέθηκαν στο Kempton Park (εθελοντές, εργαζόμενοι κλπ.) είχαν περάσει από PCR τεστ την ίδια μέρα. Ενώ θα περάσουν ένα ακόμα την Πέμπτη ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά και γενικά να συλλεχθούν χρήσιμα δεδομένα.

Τι φοβερή μέρα! Ήταν υπέροχο να είμαστε πάλι εδώ, στη γραμμή της εκκίνησης, ώμο με ώμο με τους φίλους δρομείς για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες. Είναι ένα σπουδαίο βήμα μπροστά για την επιστροφή στους μαζικούς αγώνες δρόμου στην Μ. Βρετανία.
Όλοι έχουμε ανάγκη τη χαρά και την έμπνευση των αγώνων και των ομαδικών δρομικών δραστηριοτήτων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχική και σωματική υγεία όλης της χώρας.” δήλωσε ο Hugh Brasher, Διευθυντής των London Marathon Events.

Και μάλλον, όλοι συμφωνούμε…

Για την ιστορία πρώτος δρομέας ήταν ο  Ollie Garrod σε 15:18 ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα Α. Αξίζει να πούμε πως ο κόσμος διασκέδασε τον αγώνα και χάρισε μοναδικές εικόνες όπως αυτές που βλέπαμε κάθε Σαββατοκύριακο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11χρονη έτρεξε σε 9:38 τα 3.000μ. και σε 4:28 τα 1.500μ. στην Αυστραλία
Αποτελούν παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία της
2ο Runners of the Year by TihioRace
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης Ελλήνων δρομέων που διακρίθηκαν το 2022
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο