Chris Thompson: Ο Μαραθώνιος είναι πλέον ένα διαφορετικό αγώνισμα!

Πώς τα super shoes έχουν αλλάξει τα δεδομένα

Share

Νέα δεδομένα στον Μαραθώνιο

Ο Βρετανός μαραθωνοδρόμος Chris Thompson εξακολουθεί να τρέχει πολύ γρήγορα ακόμα και στα 42 του χρόνια!

Το 2010 είχε ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή του όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στα 10.000μ. Αργότερα, κι ενώ είχε σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις και στα 5.000μ. (13:11.51), μεταπήδησε στον Μαραθώνιο, όπου το 2021 έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την περασμένη Κυριακή, μία εβδομάδα αφού έκλεισε τα 42, τερμάτισε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου καταλαμβάνοντας την 10η θέση με 2:11:50, απέναντι σε κορυφαίους μαραθωνοδρόμους.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στη γνωστή ιστοσελίδα στίβου, athleticsweekly, όπου μεταξύ άλλων είπε κάποια αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τον Μαραθώνιο, αλλά και το πώς τα super shoes έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

“Πιστεύω πως ο Μαραθώνιος πλέον είναι εντελώς διαφορετικό αγώνισμα. Όταν είχα τρέξει 2:11 το 2014, μετέφερα την ένταση από τα 5-10χλμ. στην προπόνηση του Μαραθωνίου, κάτι που ήταν επίπονο καθώς τότε τα παπούτσια δεν σου έδιναν τη δυνατότητα αποκατάστασης που έχουν τώρα”. Και συνέχισε:

“Τότε ένιωθα ότι έπρεπε να προσπαθώ πολύ περισσότερο σε κάθε προπόνηση. Επιπλέον, δεν έτρεχες ποτέ τον καλύτερο σου Μαραθώνιο με την πρώτη, και χρειαζόσουν 2-3 αγώνες για να δεις το σώμα σου να… πηγαίνει σε αυτήν την απόσταση”.

“Τώρα φτάνεις πιο εύκολα τους αγωνιστικούς ρυθμούς στις προπονήσεις και να κάνεις, ακόμα και ρεκόρ, ακόμα και στην ηλικία μου.

Το γεγονός αυτό, να επανέρχεσαι. δηλαδή, πολύ γρήγορα ανάμεσα στις δύσκολες προπονήσεις, είναι κάτι νέο για το σώμα μου, στο οποίο πρέπει να προσαρμοστώ και με… μπερδεύει.

Πλέον, τελειώνω αυτές τις προπονήσεις και με τον προπονητή μου δεν ξέρουμε πότε θα είμαι πάλι καλά, ώστε να κάνω την επόμενη (δυνατή προπόνηση). Θα χρειαστούν μία, δύο ή τρεις ημέρες; Τώρα πια ολοκληρώνω δύσκολες προπονήσεις και δεν μπορώ να καταλάβω το σώμα μου. Μετά από δύο μέρες κάνω πράγματα που παλαιότερα νόμιζα ότι δεν γινόντουσαν!”

Για την ιστορία, ο Μαραθώνιος του Λονδίνου για τον Thompson ήταν ο τρίτος που έτρεξε με Super Shoes, ενώ επέλεξε τα ΟΝ Cloudboom Echo.

Μαζί με τον Mo Farah και τον Emile Cairess, λίγο πριν τον TCS London Marathon. Και οι τρεις μπήκαν στην πρώτη δεκάδα!

Θυμηθείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου και δείτε τις επιδόσεις των Ελλήνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο