Oι διαδρομές του Ultra TihioRace στις λίστες της ITRA

Δείτε πόσους βαθμούς συγκεντρώνει η κάθε αποστάση

Share
Tihio Ultra 2022

Oι διαδρομές του Ultra TihioRace, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβάνονται πλέον στις λίστες της ITRA (International Trail Running Association). Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης και τους βαθμούς που συγκεντρώνει η κάθε απόσταση.

Ultra TihioRace – Ανακοίνωση

Καθώς απομένουν τρεις μήνες για το «Ultra Tihio Race» η οργανωτική επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πλέον οι διαδρομές των αγώνων συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της ITRA. Είναι μια θετική εξέλιξη για τους δρομείς που συγκεντρώνουν βαθμούς για να συμμετάσχουν και σε αγώνες του εξωτερικού.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ITRA (International Trail Running Association) δίνει 6 βαθμούς ITRA (ITRA points) και 9 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).

https://itra.run/Races/RaceDetails/TihioRace..X.Ultra.Tihiorace.165km/2022/77179

  • Ultra Summits Tihiorace 250km

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ITRA (International Trail Running Association) δίνει 6 βαθμούς ITRA (ITRA points) και 10 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).

https://itra.run/Races/RaceDetails/TihioRace..3.UltraSummits.TihioRace.250Km/2022/77198

Όμως η πιο μεγάλη πρόκληση παραμένει για τον δρομέα η μοναδικότητα της διάσχισης των τριών ψηλότερων βουνών της Στερεάς Ελλάδας. Τα αλπικά Βαρδούσια 2495μ με το άγριο ανάγλυφο δίκαια από τους ορειβάτες αποκαλούνται σαν «οι Άλπεις της Ελλάδας». Δίπλα η Γκιώνα 2510μ με την «Συκιά» την μεγαλύτερη ορθοπλαγιά των Βαλκανίων (1100μ). Για το τέλος η ανάβαση στον Παρνασσό (Λιάκουρα 2457μ & Γεροντόβραχος 2396μ) και η κατάβαση στον «Ομφαλό της Γης» τους Δελφούς.

Σίγουρα οι δύο αγώνες είναι εξαιρετικά δύσκολοι με μεγάλες υψομετρικές διαφορές

  • X-Ultra Tihiorace 165km με 9700μ θετικής υψομετρικής
  • 3 Ultra Summits Tihiorace 250km με 13900μ θετικής υψομετρικής

Όμως τα πυκνά δάση ερυθρελάτης, οι κορυφογραμμές, η λίμνη (Μόρνος), τα αλπικά τοπία και οι ψηλές κορυφές συνθέτους το σκηνικό που λίγοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν!

Θυμίζουμε ότι για φέτος οι εγγραφές για τις δύο (2) διαδρομές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 31/7/2022 στο www.tihiorace.gr όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία αναλυτικά για τους αγώνες.

Ραντεβού για Ultra περιπέτειες στα μονοπάτια του Τειχίου!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pink Together 2024: Είμαστε μαζί!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο