Allyson Felix: “Αυτή τη χρονιά θα τρέξω για τις γυναίκες”

Η σπουδαία σπρίντερ ανακοίνωσε πως αυτή θα είναι η τελευταία της χρονιά στους στίβους

Share

To κύκνειο άσμα της Alysson Felix

“Αυτή τη χρονιά θα τρέξω για τις γυναίκες”. Αυτό είναι το μήνυμα της σπουδαίας αθλήτριας Allyson Felix που, όπως ανακοίνωσε, θα αγωνιστεί για τελευταία χρονιά.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ με τα 11 ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή της στα 37 της αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα, μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Μέσα από ένα Post στο Instagram ενημέρωσε τους φίλους της ότι αυτή η καριέρα – η οποία ήταν καλύτερη και από το πιο ακραίο όνειρό της – φέτος θα λάβει τέλος.

Ωστόσο, η χρονιά της αυτή θα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες!

“Αυτή τη χρονιά θα τρέχω για τις γυναίκες. Θα τρέχω για ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου, θα τρέχω για σας! Σύντομα θα σας πω περισσότερα, μείνετε συντονισμένες και θα έρθουν αρκετές σχετικές ανακοινώσεις που ελπίζω να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για τις γυναίκες”, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό.

Η απίστευτη καριέρα της Felix

Η Felix γεννήθηκε το 1985 στο Λος Άντζελες. Στα 19 της έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ.

Λίγα χρόνια νωρίτερα βέβαια, στα 17 της είχε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας (Κορασίδες) στα 100μ. και στα 4×100μ., ενώ το 2002 ήταν χρυσή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στα 200μ.

Ακολούθησε μία καριέρα με αμέτρητες διακρίσεις, 11 Ολυμπιακά μετάλλια – τα περισσότερα από κάθε άλλη Αμερικανίδα στις ΗΠΑ – και 17 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα αγωνίσματα των 100μ., των 200μ., των 400μ. και στις σκυταλοδρομίες 4×100μ. και 4×400μ.

Το 2018 έμεινε έγκυος κι έφερε στη ζωή την κόρη της παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνη.

Μία χρονιά αργότερα δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τον μεγάλο της χορηγό, τη ΝΙΚΕ, κατηγορώντας την εταιρία ότι αρνήθηκε να εγγυηθεί τις αμοιβές της για την περίοδο της λοχείας της.

Αποκάλυψε πως όταν συζήτησε με την εταιρεία για την ανανέωση του συμβολαίου της δεν ήταν διατεθειμένοι να της παρέχουν οικονομική ασφάλεια σε περίπτωση που η απόδοσή της ήταν μειωμένη λόγω γέννας.

Η συνεργασία αυτή έληξε με την Felix να βρίσκει άλλο χορηγό και τελικά να δημιουργεί το δικό της Brand.

Η διαμάχη αυτή, ωστόσο, δικαίωσε τη Felix, καθώς η ΝΙΚΕ άλλαξε την πολιτική των συμβολαίων της για τις γυναίκες προς το καλύτερο.

Για μένα, η πίστη μου είναι ο λόγος που τρέχω. Αισθάνομαι ότι έχω αυτό το φοβερό δώρο, ότι ο Θεός με ευλόγησε με αυτό, και γι’ αυτό το χρησιμοποιώ όσο καλύτερα μπορώ.

Alysson Felix

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 27-28 Απριλίου
Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
O ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος στον Μαραθώνιο Ρόδου
Οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των μελών του στη Ρόδο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο