Κάτω από 3 ώρες τα 50χλμ. η Des Linden

Στην πρώτη της προσπάθεια σε αγώνα υπεραπόστασης η Des Linden έσπασε τα χρονόμετρα

Share

Τα κατάφερε τελικά η Des Linden! Η 37χρονη Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος έτρεξε σε αγώνα 50χλμ. που είχε στήσει η Brooks και τερμάτισε σε 2:59:54.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο πήρε το (άτυπο) Παγκόσμιο ρεκόρ που είχε η Βρετανίδα Aly Dixon με 3:07:20 από το 2019 αλλά έγινε και η πρώτη γυναίκα που σπάει το φράγμα των 3 ωρών!

H Desiree Linden πέρασε τον Μαραθώνιο σε 2:38:05 ακολουθώντας ευλαβικά το ρυθμό που χρειαζόταν για να κατέβει τις τρεις ώρες. Για τα επόμενα 8 περίπου χιλιόμετρα συνέχισε ακάθεκτη κι έφτασε σε αυτή τη σπουδαία επίδοση.

Η Linden έχει ρεκόρ 2:22:38 στον Μαραθώνιο, ενώ το 2018 ήταν η μεγάλη νικήτρια του Boston Marathon.

Η χρονιά έχει ξεκινήσει περίεργα για την 37χρονη Desire Linden, πρώην Davila, καθώς το Linden είναι του συζύγου της, όπως και για όλους μας.

Οι ακυρώσεις των αγώνων την έφεραν εκτός στόχων καθώς ήθελε να αγωνιστεί στη Βοστόνη αλλά και στα αμερικανικά trials του Μαραθώνιου σε διάστημα 7 εβδομάδων.

Ωστόσο όλα άλλαξαν, και η Brooks που είναι η χορηγός της οργάνωσε αυτόν τον αγώνα που λειτούργησε ως υποκατάστατο ενώ ήταν και η πρώτη της απόπειρα σε αποστάσεις μεγαλύτερες κι από τον Μαραθώνιο.

Δείτε τις δηλώσεις της σε εκπομπή του καναλιού CBS μετά το επίτευγμά της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο