Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. σπαγέτι ολικής άλεσης «Ήλιος»
• 150 γρ. γαρίδες Νο2 κτψ. (καθαρισμένες)
• 100 γρ. μύδια κτψ. (ψίχα)
• 1 κούπα κουνουπίδι (μικρές φούντες)
• 1 κούπα ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (κομμένο φέτες)
• 2 σκελίδες σκόρδο (λεπτοκομμένο)
• ½ κούπα φρέσκος βασιλικός (χοντροκομμένος)
•1 ½ λίτρο από ζωμό λαχανικών (2 κύβοι)
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• ανάλογο αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ανάλογη κατσαρόλα στρώνουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα θαλασσινά και τα μπαχαρικά. Πάνω τους απλώνουμε τα σπαγέτι ολικής άλεσης «Ήλιος» και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Έχουμε αραιώσει τους κύβους λαχανικών σε χλιαρό νερό το οποίο προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς απαλά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Θα χρειαστεί περίπου 12- 14 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον χλιαρό ζωμό. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και πρόσθετο φρέσκο βασιλικό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1407 / 703,5 kcal
Πρωτεΐνες: 75,7 / 37,85 γρ.
Υδατάνθρακες: 165 / 82,5 γρ.
Λίπη: 49,45 / 24,72 γρ. Δημοσίευση στο Runner 119, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/