Φοβερό 5άρι στους άνδρες, μεγάλη επίδοση η Chepkoech στα στιπλ

Μεγάλοι τελικοί την τέταρτη ημέρα των αγώνων

Share

Βραδιά μεγάλων τελικών ήταν η Δευτέρα στο Παγκόσμιο πρωταθλημα στίβου στην Ντόχα. Στα 5.000μ. των ανδρών απολαύσαμε μία φοβερή κούρσα με τους Αφρικανούς, μαζί με τον Αμερικανό Paul Chelimo να ξεχωρίζουν και να κρέμονται από τις αποφάσεις του νεαρού Jacob Ingebrigtsen. Ο 19χρονος Νορβηγός, ο οποίος ήταν στον τελικό μαζί με τους δύο αδερφούς του, έδειξε χαρακτήρα και την κατάλληλη στιγμή, κάπου 1.600μ. πριν τον τερματισμό, μπήκε μπροστά και πήγε να κάνει δική του την κούρσα.

Και πράγματι άντεξε μέχρι την τελική ευθεία όπου ναι μεν μπήκε πρώτος, όμως ξέμεινε από δυνάμεις και τελικά είδα τον Muktar Edris να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με 12:58.85. O Edris εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές στην κορυφή, έμεινε αμέτοχος σε αυτές στο μεγαλύτερο μέρος της κούρας και την κατάλληλη στιγμή έκανε το ντεμαράζ για να φτάσει σε μία δύσκολη αλλά κι έξυπνη νίκη.

Ακολούθησε ο Selemon Barega επίσης από την Αιθιοπία με 12:59.70, τρίτος ήταν ο Mohammed Ahmed που αγωνίζεται με το Καναδά με 13:01.11, τέταρτος ο Telahun Bekele με 13:02.29, ενώ ο Jacob έμεινε τελικά πέμπτος με 13:02.93, αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την κούρσα από τη στιγμή που τον πέρασε ο Edris. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

Σπουδαίος ήταν ο τελικός και στα 3.000μ. στιπλ των γυναικών όπου η Κενυάτισσα Beatrice Chepkoech έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της και με τρελά περάσματα πήρε μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Σε κανένα σημείο δεν βρέθηκε κάποια που να μπορεί να την κοντράρει κι έτσι η μάχη έγινε για το ασημένιο μετάλλιο. 

Τελικά η Chepkoech σημείωσε νέο ρεκόρ διοργάνωσης με το απίθανο 8:57.84, και το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Emma Cοburn με 9:02.35 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτη η Γερμανίδα Gesa Krause συντρίβοντας και αυτή το προσωπικό της ρεκόρ με 9:03.30 που αποτελεί και εθνικό ρεκόρ για τη χώρα της. Συνολικά ήταν μία από τις ταχύτερες κούρσες όλων των εποχών με τρία εθνικά ρεκόρ και οχτώ κοπέλες κάτω από το 9:15. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

Τελικό είχαμε και στα 800μ. των γυναικών όπου το μεγάλο φαβορί, η Αμερικανίδα Ajee Williams πήγε να καθαρίσει από την αρχή, λογάριαζε όμως χωρίς τη μικροσκοπική Halima Nakaayi από την Ουγκάντα, η οποία ήταν πιο δυνατή στην τελική ευθεία κι έφτασε στη νίκη με 1:58.04 και νέο εθνικό ρεκόρ. Τελικά, η Williams έχασε και το ασημένιο αφού στο τέλος την πέρασε η συμπατριώτισσά της Raevyn Rodgers και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

Στον άλλο μεγάλο δρομικό τελικό της βραδιάς ο Νορβηγός Karsten Warmhall επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 47.44 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής πανηγυρίζοντας εμφατικά τη νίκη του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ος Καστόρειος Ημιμαραθώνιος
Τα αποτελέσματα των αγώνων
2ος Καμπανέλλειος Δρόμος
Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο