Μετάβαση στο περιεχόμενο

11oς Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο ιστορικό Παλαιό Μοναστήρι Παναγίας Φανερωμένης

13-4-2018: Αγώνας στο ιστορικό Παλαιό Μοναστήρι Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι

Share

7000 Μ. ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 1000 Μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΝΕΑΣ

Για ενδέκατη χρονιά ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Ενότητα Τενέας προσκαλεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα στον όμορφο αγώνα 7000 μ. για αθλητές και 1000 μ. για παιδιά  που διοργανώνει στο ιστορικό Παλαιό Μοναστήρι Παναγίας Φανερωμένης, στο Χιλιομόδι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την κεντρική πλατεία του Χιλιομοδίου στις 09:45 π.μ. την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής.

Η διαδρομή του αγώνα είναι ασφαλτοστρωμένη μέσα στο εξαίρετο δασικό οικοσύστημα του Χιλιομοδίου, απομεινάρι μεγαλύτερου και αρχαιότερου δάσους στην περιοχή. Αυτό το αυτοφυές υψηλό δάσος της Φανερωμένης μαζί με το υγιεινό ξηρό κλίμα και τη φιλοξενία των κατοίκων έκαναν το δάσος περιζήτητο και γνωστό έξω από τα όρια του Νομού.

Η ανηφορική διαδρομή του αγώνα καταλήγει στην Παλαιά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, η οποία είναι η παλαιότερη, σημαντικότερη και επισημότερη από όλες της Μονές «Φανερωμένης» στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, στην είσοδο της σχισμής ενός βράχου, όπου «φανερώθηκε» η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας..  

Σταθμός νερού θα υπάρχει στο 3ο χιλ. της διαδρομής και στο πέρας του αγώνα.

Θα υπάρξουν έπαθλα για όλους όσους τερματίσουν, ενώ οι τρεις(3) πρώτοι άνδρες, γυναίκες, αγόρια – κορίτσια (από 12 έως 16 ετών) και παιδιά του Δημοτικού της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν με μετάλλια. Επίσης θα βραβευτούν  (για τον αγώνα 7.000 μ)  στις παρακάτω κατηγορίες.

  • Ο πρώτος μεγαλύτερος ηλικιακά του αγώνα
  • Η πρώτη μεγαλύτερη ηλικιακά του αγώνα.
  • Ο πρώτος Τενεάτης.

Κάθε αθλητής συμμετέχει  με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχει υποβληθεί και σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών τρέχουν με ευθύνη του γονέα τους.

Οι αθλητές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μία ώρα πριν τον αγώνα στο σημείο εκκίνησης,  όπου θα παραλάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι και το νούμερο συμμετοχής τους .

Σας προσκαλούμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να έλθετε να τρέξετε και να διασκεδάσετε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 και  ΩΡΑ 09:45 π.μ.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ.27413-62013 & 27413-62000  (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΝΕΑΣ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Discover Iraklia 2024 - «Τρέχουμε / Ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Η Θεσσαλονίκη τρέχει!
Μοναδικές αθλητικές στιγμές έζησε η πόλη της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου 19/10. Περισσότεροι από 8.500 δρομείς γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συμμετέχοντας στους αγώνες του ημιμαραθωνίου και των 5χλμ. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. διήρκησε περισσότερο από 20 λεπτά! Μεγάλοι νικητές στον ημιμαραθώνιο ο Μιχάλης Παρμάκης και η Μάγδα Γαζέα ενώ στα 5χλμ. επικράτησαν ο Κώστας Νακόπουλος και η Μαργαρίτα Ντίνα. Δείτε όλα τα αποτελέσματα!
Με επιτυχία ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης
26-3-2013: Με επιτυχία έγινε την Κυριακή, για 8η χρονιά ο μαραθώνιος της Μεσσήνης και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 και 3 χλμ. για παιδιά. Οι τερματισμοί έλαβαν χώρα στην πλατεία της Μεσσήνης όπου είχε στηθεί ένα γιορτινό σκηνικό ενώ συνολικά και στα 3 αγωνίσματα έλαβαν μέρος περίπου  600 δρομείς όλων των ηλικιών. Στον μαραθώνιο, νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Κατσίκης με 2:58:18 και η Γεωργια Πουλοπούλου με 3:17:40.
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE