Ημιμαραθώνιος των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους – World Senior Games Roadrace

11-6-2017: Αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 & 5 χλμ. και 1.000 μ. για παιδιά στη Βουλιαγμένη

Share

Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Ημιμαραθώνιου, 10 & 5 χλμ. και 1.000 μ. για παιδιά στη Βουλιαγμένη. Ο αγώνας διαξάγεται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους World Senior Games που περιλαμβάνει 15 ακόμα αγωνίσματα όπως αντισφαίριση, γκολφ, κολύμβηση, ποδοσφαίρο 5×5 κ.ά.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο αγώνας των Δρομικών αθλημάτων (RoadRace) & του Nordic Race είναι δύο από τα αθλήματα του Αγωνιστικού προγράμματος τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους άνω των 50 ετών (50+) του 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 11 Ιουνίου 2017.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, την Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους – UESpT, την FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), καθώς και άλλους Εθνικούς και Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς
Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού, που πάντοτε έχουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.

Τα Δρομικά Αγωνίσματα (RoadRaces) απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Μέσω του αγώνα αναδεικνύονται και η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος.

1.     Στοιχεία Αγώνα

Αφετηρία  και τερματισμός: Πλαζ Βουλιαγμένης

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Έναρξη αγώνων:

  • 09:00 Αγώνας 21.100 μ.

  • 09:00Αγώνας10.000 μ,

  • 09:10 Αγώνας Οικογένειας 5.000 μ

  • 08:30 Αγώνας παιδιών (5-12 ετών) 1.000 μ

2.     Πληροφορίες διαδρομής

Η διαδρομή έχει εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο, την πλαζ Βουλιαγμένης

  1. Η διαδρομή για τον Αγώνα 21.100 μ ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουρίου μέχρι την Λ. Ποσειδώνος όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού εκεί και πάλι θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

  2. Η διαδρομή για τον Αγώνα 10.000 μ. ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουρίου θα κάνουν αναστροφή στο πλακόστρωτο της παραλίας και θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού εκεί και πάλι θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

  3. Η διαδρομή για τον ΑγώναΟικογένειας5.000 μ. ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουρίου θα κάνουν αναστροφή στο πλακόστρωτο της παραλίας και θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού εκεί και πάλι θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

  4. Η διαδρομή για τον Αγώνα παιδιών 1.000 μ. (5-12 ετών) μ ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία προς τον Αστέρα αναστροφή και τερματισμό στην πλαζ Βουλιαγμένης

3.     Ιατρική κάλυψη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη με παρουσία ασθενοφόρων.

4.     Τροφοδοσία

Σταθμοί με νερό:

  • Στηνεκκίνηση-τερματισμό

  • Στο 5οχιλιόμετρο

  • Στο 7,5ο χιλιόμετρο

  • Στο 10ο χιλιόμετρο

  • Στο 12,5οχιλιόμετρο

  • Στο 15οχιλιόμετρο

  • Στο 18ο χιλιόμετρο

5.     Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Στις εγκαταστάσεις της πλαζ Βουλιαγμένης θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Χρησιμοποιώντας το αυτοκόλλητο νούμερο που θα βρείτε στο φάκελο συμμετοχής μπορείτε με ασφάλεια να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο χώρο φύλαξης και να τα παραλάβετεμετάτον αγώνα.

6. Εγγραφές

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο επίσημο website της διοργάνωσης www.worldseniorgames.org/register μέχρι την 21ηΜαρτίου 2017 για μειωμένες τιμές συμμετοχής, ενώ η τελική ημερομηνία καταχώρησης είναι η 21η Μαΐου 2017

  • Ποσό συμμετοχής 15,00 ευρώ

  • Η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής κάρτας κατά την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την πιο ασφαλή και προτεινόμενη μέθοδο καταχώρησης της συμμετοχής

(Σε περίπτωση που η πληρωμή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με πιστωτική κάρτα δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης στο Τραπεζικό Λογαριασμό (IBAN) : GR5002600640000910101234992 (EUROBANK), με υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος συμμετέχοντα στους Αγώνες)

  • Έγκυρη και ολοκληρωμένη θεωρείται μια συμμετοχή όταν έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής.

7.     Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά

Η παραλαβή των chip χρονομέτρησης, των αριθμών συμμετοχής και του πακέτου προνομίων του αγώνα θα γίνεται στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

  • Παρασκευή 9/6, από 10:00-18:00

  • Σάββατο 10/6, από 10:00-20:00

8.  Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 17 ετών. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον της διοργάνωσης, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

9.  Έπαθλα

Κύπελλα θα δοθούν στους νικητές των κατηγοριών αντρών και γυναικών (3 άντρες& 3 γυναίκες).

Αναλυτικές  πληροφορίες  για τον αγώνα, τον χάρτη διαδρομής, τη φόρμα εγγραφής, τα έπαθλα, τους χορηγούς, τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματα θα βρείτε στο site www.worldseniorgames.org

Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό έντυπο για όλα τα αγωνίσματα πατήστε εδώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνες στο Μυλοπόταμο
Την Κυριακή 8 Ιουλίου διεξάγονται στην περιοχή Χώνος Μυλοποτάμου στην Κρήτη οι αγιοκυριακάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δείτε αναλυτικά τους αγώνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
29ος Γύρος της Αθήνας
18-10-2015: Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τον «29ο Γύρο της Αθήνας».
26-3-2017: Ο B’ αγώνας της σειράς θα γίνει στον Δήμο Γαλατσίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο