Αγώνας Υπεραπόστασης 80χλμ. «Άνθιμος Αργυρόπουλος»

Αγώνας υπεραπόστασης στην Άρτα

Share

Στις 5 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί ο Αγώνας Υπεραπόστασης 80λχλμ. «Άνθιμος Αργυρόπουλος». Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, προκηρύσσει για πρώτη φορά στην Ήπειρο αγώνα υπεραπόστασης δρόμου 80 χιλιομέτρων, προς τιμή του Ηπειρώτη ιερομόναχου από τα Θεοδώριανα Άνθιμου Αργυρόπουλου, που μύησε στην Φιλική Εταιρεία τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και τον Διονύσιο Σολωμό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2021.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Άρτα με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Άνθιμου Αργυρόπουλου που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του μουσείου Σκουφά στην Παρηγορήτισσα και θα τερματίσει στο μνημείο του Άνθιμου Αργυρόπουλου στα Θεοδώριανα.

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα τιμώντας την επέτειο της επανάστασης θα “ τρέξουν” Δήμους που το όνομά τους είναι συνδεδεμένο με την ελληνική επανάσταση όπως Δήμος Νικολάου Σκουφά, Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη…. Επίσης θα περάσουν περιοχές που βάφτηκαν με αίμα αγωνιστών όπως Πέτα , Μελάτες, Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, σταυρός Θεοδωριάνων, κ.α. καθώς και βυζαντινά μνημεία όπως κόκκινη εκκλησιά, μοναστήρι Αγ. Γεωργίου….., χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις φυσιολατρικές ομορφιές όπως την λίμνη Πουρναρίου, τα αγέρωχα και επιβλητικά Τζουμέρκα και τον ποταμό Άραχθο.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα Άνθιμος Αργυρόπουλος σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές για τον αγώνα ξεκινούν στις 1 Μαρτίου 2021 και κλείνουν στις 30 Απριλίου 2021.

Όλες οι λεπτομέρειες και ολόκληρη η προκήρυξη του αγώνα στο site της διοργάνωσης
http://www.kriakourasrace.gr και στην ενότητα ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και όποιο νέο του αγώνα στην ενότητα του site ΝΕΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίμνηα 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
12ος Ημιμαραθώνιος Χίου
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
7ος Δρόμος Καραθώνας Αρβανιτιάς
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο