Alpamayo PRO Trail Race

5-10-2014: Το κατάστημα Alpamayo PRO διοργανώνει την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Alpamayo PRO Trail Race.

Share

Το κατάστημα Alpamayo PRO διοργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Alpamayo PRO Trail Race στην Πάρνηθα.
H διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αποστάσεις, έναν αγώνα 25 χλμ. με +1.500 μ. υψομετρικής διαφοράς και μία μικρότερη των 7 χλμ. ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς όλων των επιπέδων.
H διοργάνωση συμμετέχει με τη διαδρομή των 25 χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning αποτελώντας τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

Περιγραφή διαδρομών

– TrailRace 25Km
Η κλασική διαδρομή του αγώνα είναι σχεδόν 25χλμ με +1500 υψομετρικής διαφοράς. Αρχή και τέλος της είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη περιοχή Μακρυχώραφο στο Kατσιμίδι.
Η διαδρομή κινείται στην Βορειοανατολική πλευρά του βουνού ξεκινώντας από την περιοχή Μακρυχώραφο
Η διαδρομή ξεκινά με ένα γρήγορο κύκλο ενός χιλιομέτρου που βοηθά τους πιο γρήγορους αθλητές να ξεκολλήσουν ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μονοπάτια.
Αμέσως μετά εισέρχεται στο ρέμα Χάραδρος και μετά ακολουθεί μια σύντομη αλλά απότομη ανάβαση στο Κατσιμίδι
Από εκεί λίγα εύκολα χιλιόμετρα οδηγούν μέσω της χαρακτηριστικής κορυφογραμμής στην τοποθεσία Λάκκα Τσαούση όπου προσεγγίζει το βουνό από την κάτω πλευρά του με κατεύθυνση προς το Ξεροβούνι.
Η ανάβαση για Ξεροβούνι γίνεται από την απότομη νότια πλευρά του και αποτελεί το πρώτο σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να υπερβείτε
Στην συνέχεια, κατηφορίζει προς την Κορομηλιά και από εκεί ανεβαίνει εντυπωσιακά το στήθωμα προς το ορειβατικό καταφύγιο Φλαμπούρι όπου και θα υπάρχει πλήρης σταθμός τροφοδοσίας!
Μετά το καταφύγιο κατεβαίνει τον χωματόδρομο, στρίβοντας δεξιά για την πηγή Κορομηλιά και συνεχίζει να τραβερσάρει το βουνό έως το φιλόξενο οροπέδιο της Μόλας το οποίο διασχίζει κάθετα προς τις τοποθεσίες Ντρέη και Ξούλιζα.
Από το σημείο αυτό και μετά τα η διαδρομή κατηφορίζει προς το καταπράσινο οροπέδιο Βρόκολι για να βρεθεί στην τελική του διαδρομή προς τον τερματισμό πίσω στο Μακρυχώραφο.

– TrailRace 7Km
Η διαδρομή 7Kτου alpamayoPRO TrailRace  παρ’ ότι σχετικά σύντομη διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trailrunning. Είναι γρήγορη, τεχνική, με θεαματικές αλλαγές υψομετρικών και απαιτεί στρατηγική μιας και στα 2/3 τα της κινείται σε στενά μονοπάτια χωρίς πολλά περιθώρια για προσπεράσεις.
Είναι ιδανική για την εισαγωγή σας στο αγωνιστικό trailrunningδοκιμάζοντας τις δυνατότητες σας στο ορεινό τερέν χωρίς όμως να σας εξαντλεί.
Έχει κοινό σημείο εκκίνησης με την μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα και κινείται στο ίδιο μονοπάτι για τα πρώτα 4 περίπου χιλιόμετρα.
Έτσι μετά την κυκλική διαδρομή της εκκίνησης μπαίνει και αυτή στο μικρό φαράγγι Χάραδρο και στην συνέχεια ανηφορίζει το απότομο μονοπάτι έως την κορυφή Κατσιμίδι.  Από εκεί κινείται στην χαρακτηριστική κορυφογραμμή ελαφρώς κατηφορικά μέχρι την τοποθεσία Λάκα Τσαούση. Στο σημείο αυτό χωρίζει από την διαδρομή των 25Κ και κατηφορίζοντας μέσα από σκιερό μονοπάτι συναντά τα παράλληλα μονοπάτια του Χάραδρου που οδηγούν ξανά στο σημείο εκκίνησης. Το συνολικό της μήκος είναι 7.03 χλμ και η υψομετρική της διαφορά 345 μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Asics "Μεγάλος χορηγός" στο 10άρι!
H Asics θα είναι για μία ακόμα φορά Μεγάλος Χορηγός στον 31ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά στηρίζοντας έμπρακτα τόσο τις προσπάθειες των δρομέων όσο και των διοργανωτών. Στα τρία χρόνια της παρουσίας της Asics στον αγώνα ο αριθμός των συμμετοχών έχει πολλαπλασιαστεί αποδεικνύοντας τη συμβολή της μεγάλης αθλητικής εταιρείας στη διάδωση του τρεξίματος. Δείτε περισσότερα.
2ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 21,1χλμ. & Αγώνας Δρόμου 8χλμ. «2ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας»
18-1-2014: Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου, ο Δήμος Ευρώτα και η ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου τον αγώνα δρόμου: 2ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 21,1χλμ. & Αγώνας Δρόμου 8χλμ. «2ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας».
Sfakia vertical RUN
23-10-2016: Αγώνας κάθετης ανάβασης στα Σφακιά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο