Ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, σίδηρο και πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας.
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
2 κούπες φακές βρασμένες
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
1 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1 κ.σ. άνηθος (ψιλοκομμένος)
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα σε μέτρια καρέ
1 κ.σ. σουσάμι ψημένο
1 κούπα βαλεριάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ανάλογο αλάτι-πιπέρι
ξύσμα & χυμός από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό με το ξερό κρεμμύδι, τη μία σκελίδα σκόρδο και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Τις στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τις κρυώνουμε ελαφρώς. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αφού προηγουμένως τα μαρινάρουμε ανάλογα με αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα φιλέτα κοτόπουλου ψηθούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε προσθέτοντας τις φακές και τα φρέσκα μυρωδικά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι- πιπέρι και χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα της σαλάτας και τέλος σερβίρουμε, γαρνίροντας με το ψημένο σουσάμι, τη βαλεριάνα και το ξύσμα λεμονιού.
Για να δείτε περισσότερα θέματα διατροφής πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1094 / 547 kcal
Πρωτεΐνες: 107 / 53,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 40,5 γρ.
Λίπη: 38,7 / 19,35 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 103, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr