Υλικά (για δύο άτομα):
300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
100 γρ. κουσκούς
50 γρ. αρακάς βρασμένος
1/2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. γιαούρτι 2%
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1/3 κ.γ. χυμός λεμονιού ξύσμα από 1/2 λεμόνι ανάλογο αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το κουσκούς με ίση ποσότητα νερού (αναλογία 1 προς 1), μερικές σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε να το απορροφήσει. Μαρινάρουμε το συκώτι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου (στο grill) ή σε ραβδωτό τηγάνι για λίγα λεπτά, γυρίζοντας από τις δυο πλευρές (προσέχουμε να μην παραψηθεί και στεγνώσει).
Αναμειγνύουμε το έτοιμο πλέον κουσκούς με το βρασμένο αρακά, λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό, ανάλογο αλάτι και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε ανάλογα με μια κρέμα από γιαούρτι, μουστάρδα, άνηθο, κάπαρη και ελαιόλαδο, διορθώνοντας τη γεύση με αλάτι-πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1026 / 513 kcal
Πρωτεΐνες: 74 / 37 γρ.
Υδατάνθρακες: 104 / 52 γρ.
Λίπη: 46 / 23 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 91, του Θοδωρή Μήτση www.theodoremitsis.gr