Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη με χαμηλά ποσοστά λίπους.
ΥΛΙΚΑ
Για τον πουρέ από ρεβίθια
100 γρ. ρεβίθια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 μέτρια καρότα
ανάλογο αλάτι-πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
χυμός από 1 λεμόνι
ó κούπα σπανάκι
Για τα γιουβαρλάκια
200 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλο
1/2 αυγό
40 γρ. πλιγούρι
4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκ.
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
Για να δείτε περισσότερες δρομικές συνταγές πατήστε εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης ζυμώνουμε τον κιμά από κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για να ξεκουραστούν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σε ανάλογη κατσαρόλα τα ρεβίθια (μουλιασμένα για 12 ώρες), τα καρότα καθαρισμένα, το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης. Τα φέρνουμε σε βρασμό και περίπου στα 20 λεπτά προσθέτουμε τα μικρά κεφτεδάκια κοτόπουλου (εάν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγα υγρά).
Συνεχίζουμε τον βρασμό για 10 ακόμη λεπτά και εν συνεχεία αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τα ρεβίθια από το μπλέντερ με λίγα από τα υγρά τους, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλάτι-πιπέρι και χυμό λεμόνι. Τέλος δημιουργούμε μια κρεμώδη σάλτσα από τα υγρά του βρασμού προσθέτοντας το σπανάκι και λίγη βρώμη. Ανακατεύουμε καλά και περνάμε το μείγμα από το multi.
Δοκιμάζουμε τη γεύση από αλάτι-πιπέρι, χυμό λεμόνι και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά τμχ:
Ενέργεια: 738 / 369 kcal
Πρωτεΐνες: 66,7 / 33,35 γρ.
Υδατάνθρακες: 66,3 / 33,15 γρ.
Λίπη: 22,9 / 11,45 γρ.
Δημοσίευση στο Runner νο. 86, του Θοδωρή Μήτση, www.theodoremitsis.gr