Ελαφρύ και ισορροπημένο σνακ με τη φακή σε μια διαφορετική εμφάνιση από τη συνηθισμένη της.
ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες)
70 γρ. φακές
4 φέτες ψωμί με προζύμι
1 τμχ. καρότα
1 τμχ. κρεμμύδι ξηρό
1 τμχ. κρεμμύδι φρέσκο
40 γρ. φέτα
1/5 πακ. βαλεριάνα
16 τμχ. ντοματίνια (cherry)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. ξύδι μήλου
1/2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκ.
1 κ.σ. άνηθος
ανάλογο αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ανάλογη κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά βράζουμε τις φακές με το ξερό κρεμμύδι και το καρότο κομμένο σε φέτες. Τα υγρά θα πρέπει να είναι τόσα ώστε κατά την ολοκλήρωση του βρασμού να έχουν απομείνει ελάχιστα. Τοποθετούμε τις φακές σε μπλέντερ ή θερμομίξ και δουλεύουμε για αρκετά δευτερόλεπτα έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει λεία και παχύρρευστη υφή. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, αλάτι/πιπέρι και κύμινο (αν το μείγμα μας είναι αρκετά ρευστό προσθέτουμε λίγη ψίχα ψωμιού κατά το χτύπημα). Τέλος φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ του φούρνου ή σε ραβδωτό τηγάνι και συνθέτουμε ανάλογα το γούστο μας προσθέτοντας σε επίπεδα το άλειμμα φακής, τα ντοματίνια κομμένα σε δεύτερα, τη φέτα, το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Είμαστε έτοιμοι! Καλή σας όρεξη!
Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 751,2 / 375,6 kcal
Πρωτεΐνες: 28,9 / 14,45 γρ.
Υδατάνθρακες: 68 / 34 γρ.
Λιπαρά: 40,4 / 20,2 γρ.
Δημοσίευση στο Runner νο. 85, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/