Πρωταθλητής Ευρώπης ο Amanal Petros στον Μαραθώνιο – 41ος ο Γιώργος Σταμούλης

Και νέο ρεκόρ διοργάνωσης!

Share

Στον Μαραθώνιο των ανδρών τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, συγκριτικά με τον αγώνα των γυναικών, τουλάχιστον στο πρώτο μισό, καθώς αρχικά σχηματίστηκε ένα μεγάλο γκρουπ με πολλούς δρομείς να πηγαίνουν παρέα (15:14 τα πρώτα 5χλμ., 30:17 τα 10χλμ.).

Η επίθεση του Petros

Με παρόμοιο τρόπο το πρωτοπόρο γκρουπ πέρασε μαζί και Ημιμαραθώνιο σε 1:05:03, ενώ λίγο μετά ήταν όταν ο Amanal Petros, ο οποίος ήταν και το μεγάλο φαβορί, άνοιξε ρυθμό για να περάσει πρώτος στα 25χλμ. σε 1:16:55, χτίζοντας σταδιακά μία διαφορά περίπου 30” από τον δεύτερο έως το 30ο χλμ. (1:31:21).

Στο 35ο χλμ. πέρασε σε 1:46:20 έχοντας μεγαλώσει τη διαφορά του και οδεύοντας για τη νίκη, η οποία ήρθε τελικά με επίδοση 2:09:11 που είναι και ρεκόρ διοργάνωσης, με τον Γερμανό να επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον τίτλο του φαβορί.

Ακολούθησε μεγάλη μάχη για τις επόμενες θέσεις με τον Ιταλό Pietro Riva να ακολουθεί σε 2:09:18 και τον Ισραηλινό Gashau Ayale να είναι τρίτος με 2:09:21.

Εννέα αθλητές κατέβηκαν κάτω από το 2:10:05, ενώ τη δεκάδα με 2:10:05 έκλεισε ο προηγούμενος νικητής, ο επίσης Γερμανός Richard Ringer.

41ος ο Γιώργος Σταμούλης

Την 41η θέση κατέλαβε ο Έλληνας πρωταθλητής του Δημήτρη Θεοδωρακάκου, Γιώργος Σταμούλης που συμμετείχε στον αγώνα.

Ο Σταμούλης πέρασε σχετικά γρήγορα τα 10χλμ. σε 32:07 για να συνεχίσει κάπως πιο ελεγχόμενα και σταθερά περνώντας τα 20χλμ. σε 1:05:00 και τον Ημιμαραθώνιο σε 1:08:59.

Τελικά τερμάτισε στην 41η θέση σε 2:20:21 που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος για εκείνον. Δείτε αναλυτικά τα περάσματα του.

Τα αποτελέσματα

Θυμηθείτε τι έγινε στον αγώνα των γυναικών

Δείτε την επίδοση της Ματίνας Νούλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστροφή με show από τον Jacob στα 5.000μ.
Πρωταθλητής και πάλι ο Ingebrigtsen
4η η Ντρισμπιώτη, 5η η Τσινοπούλου στον Μαραθώνιο βάδην
Δείτε τι έγινε στο πρωινό πρόγραμμα της έκτης ημέρας
Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ η Δεσπολλάρη!
Μετά από 21 χρόνια έσπασε το ρεκόρ που είχε η Μαρία Παπαδοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο