22oς Ημιμαραθώνιος «Άκτιος Δρόμος»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 22oς Ημιμαραθώνιος «Άκτιος Δρόμος». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

22oς Ημιμαραθώνιος «Άκτιος Δρόμος» – Προκήρυξη

Το τμήμα Πολιτιστικών του ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, διοργανώνουν τον 22o Ημιμαραθώνιο  «Άκτιο Δρόμο».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Ο 22ος Άκτιος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα ασφαλείας και μόνο εφόσον επιτρέπεται κατά την ημερομηνία διεξαγωγής η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τους παρακάτω όρους:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ:                               
22ος  Ημιμαραθώνιος  Άκτιος  Δρόμος – μήκους 21,098 χλμ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:                       
Κυριακή  13  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:                 
Άκτιο – Βόνιτσα

Εκκίνηση:                                            
08:30 π.μ., από Οικισμό Ακτίου – (Προβλήτα Ακτίου)

Τερματισμός:                                     
Πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας

Μέγιστη διάρκεια αγώνα:                   
3 ώρες

Διαδρομή:   Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα γίνει με την υποστήριξη του Α.Τ. Βόνιτσας (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός), καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, των Νοσοκομείων Πρέβεζας – Λευκάδας , το ασθενοφόρο από το FOB AKTION  και το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, τα οποία θα είναι σε επιφυλακή και με την παρουσία δύο αυτοκινήτων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για τις ανάγκες των αθλητών-τριών.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 1.000μ. το Σάββατο 12/10 με ώρα εκκίνησης 18:00 μ.μ. για μαθητές-τριες της B’-Γ’-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και διαδρομή  5.000μ. με ώρα εκκίνησης 17:00 μ.μ.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 1.000Μ:

Εκκίνηση: από την εκκλησία που βρίσκεται στο γήπεδο της Βόνιτσας

Τερματισμός: στην Πλατεία Δημαρχείου

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 5.000Μ:

Εκκίνηση: Από την αφετηρία (Πλατεία Δημαρχείου)

Τερματισμός: στην Πλατεία Δημαρχείου

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται:

α) Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω,

β) Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές-τριες της  Β’-Γ´-Δ-Ε-ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και των 5.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

γ) Η συμμετοχή στους αγώνες των 1.000 μ. και των 5.000 μ. είναι δωρεάν.

δ) Η Οικονομική επιβάρυνση ορίζεται στα 10 ευρώ για τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο της Κυριακής, ποσό το οποίο θα δίνεται κατά την εγγραφή του αθλητή στην διοργάνωση. Ο Διοργανωτής θα καλύψει την διαμονή και την μεταφορά (για τους συμμετέχοντες εκτός περιφέρειας) και το γεύμα όλων των αθλητών καθώς και όλα τα υπόλοιπα (νερά, μπάρες δημητριακών, ισοτονικά, αναμνηστικά μπλουζάκια κλπ).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ:

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.

– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια  και διπλώματα. 

-Σε όλους τους αθλητές-τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και μπλουζάκι με το λογότυπο του 22ου Άκτιου Δρόμου.

Χρηματικά έπαθλα δεν προβλέπεται να δοθούν στους νικητές-τριες.

Θα δοθεί ειδική διάκριση, ανεξαρτήτου ηλικίας, στους (3) πρώτους νικητές-τριες, που είναι δημότες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα 21χιλ:

ΑΝΔΡΩΝ

  1. 18 – 30 ετών  Α                                   
  2. 31 – 40 ετών  Α                                   
  3. 41 – 50 ετών  Α                                   
  4. 51 – 60 ετών  Α
  5. 61   ετών και άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1.  18 – 30 ετών Γ
2.  31 – 40 ετών Γ
3.  41 ετών και άνω

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι εγγραφές για τον «22ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο» θα γίνονται ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στα 2643360104-6978854110, ώρες 09:00 -14:00 και στο email [email protected] έως και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει έως και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και παραδώσουν αυτή στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής μαζί με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων ή κηδεμόνων για τα 1.000μ. μαθητών-τριών της Β’-Γ´-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων καθώς και οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 5.000μ., θα γίνονται στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Βασιλάκου Κων/νου στο Δημαρχείο της Βόνιτσας (1ος όροφος) μέχρι και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 καθημερινά και ώρες 09:00 – 14:00.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν με λεωφορεία τους αθλητές  του  Ημιμαραθωνίου από το Δημαρχείο Βόνιτσας, στην  Αφετηρία του Αγώνα.

Ώρα αναχώρησης αθλητών-τριών:  07.20 π.μ. (την Κυριακή 13-10-2024, από το Δημαρχείο Βόνιτσας στην Παραλία, στις αφετηρίες των αγώνων)

Σημείο αναχώρησης: Δημαρχείο Βόνιτσας

Με την ευθύνη των διοργανωτών του αγώνα,  θα συγκεντρωθούν τα σακίδια των αθλητών-τριών, τα οποία με λεωφορείο θα μεταφερθούν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του  Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  στην Βόνιτσα,  από όπου και θα παραλαμβάνονται.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο 22ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος καλύπτεται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην Αφετηρία, στη διαδρομή και στον Τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι-ες, συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες,  αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι δρομείς  θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σε έντυπο το οποίο θα τους παρέχεται κατά την ώρα παραλαβής του αριθμού τους, ότι έχουν εξετασθεί από ιατρό, είναι υγιείς και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

    Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου  εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, ηλεκτρολύτες ή μπάρες δημητριακών σε 7 σταθμούς: 5οχλμ (νερά και σφουγγάρια), 7,5οχλμ (νερά και σφουγγάρια), 10οχλμ (ισοτονικά, σφουγγάρια, τζελάκια και νερά), 12,5οχλμ (νερά και σφουγγάρια),  15οχλμ (νερά , ισοτονικά, σφουγγάρια), 17,5οχλμ (νερά και σφουγγάρια) και 20οχλμ (νερά και σφουγγάρια).

             Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά και ισοτονικά ποτά.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:  

Η διαμονή των αθλητών θα γίνει σε ξενοδοχεία της Βόνιτσας κατά σειρά υποβολής των αιτήσεων.

Η μεταφορά των αθλητών θα πραγματοποιηθεί με τον εξής τρόπο:

Α) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Αθήνα, κατόπιν συνεννοήσεως με την κα Πανταζή Ελένη (2643360104-6978854110) έως 30 Σεπτεμβρίου.  Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 12/10/2024, στις 8.00π.μ.  από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο έξω από τη στάση του μετρό, μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Επιστροφή την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 13.10.2024), αναχώρηση ώρα: 15.30 (από το δημαρχείο της Βόνιτσας).

Β) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, θα υπάρξει μόνο αν συμπληρωθεί από κάθε πόλη αριθμός αθλητών άνω των 35.

Γ) Για την μεταφορά σας και την διαμονή, παρακαλούμε, όπως δηλώσετε την συμμετοχή σας και να επικοινωνήσετε στο τηλ: 2643360104-6978854110, μέχρι και τις 30-09-2024, ημέρα Δευτέρα.

Οι αθλητές-τριες, που θα μετακινηθούν με λεωφορεία την παραμονή του αγώνα, και θα διανυκτερεύσουν στην πόλη της Βόνιτσας, θα μπορούν να διαμένουν στα ξενοδοχεία της Βόνιτσας για τα οποία θα ενημερωθούν μετά τις 30/09. 

Δ) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση και διαμονή αθλητών-τριών ή Συλλόγων πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί  με τους διοργανωτές.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους όρους της φιλοξενίας και την μετακίνηση στο Τηλ. Επικοινωνίας: με την κ. Ελένη Πανταζή 2643360104-6978854110

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων τις 12 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο έξω από το Δημαρχείο Βόνιτσας (εκτός εάν βρέχει που θα γίνει εντός της εισόδου του Δημαρχείου) από τις 18:00 έως τις 21:00 και στην αφετηρία του αγώνα, από  08.00  π.μ. – 08.15  π.μ.

Κατεβάστε παρακάτω την προκήρυξη του αγώνα όπου θα βρείτε αρχεία για

1 . Ομαδικές Δηλώσεις Συμμετοχής  ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ  για τον Ημιμαραθώνιο
2. Ατομική Υπεύθυνη Δήλωση Αθλητή – Αθλήτριας
3. ΟΜΑΔΙΚΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ( 1.000Μ.  & 5.000Μ.)
4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΄Η  ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ (1.000Μ & 5.000Μ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3rd Karpenissi Trail
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
1ο Sparta Half-Marathon - 1oς Ημιμαραθώνιος Σπάρτης
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Open Door Run 2024
Δείτε την προκήρυξη του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο