“Σκιές” στη νίκη του Francois D’Haene στον Tor de Geants

Μία περίεργη εξέλιξη….

Share

Είδαμε τους Έλληνες που τερμάτισαν στον μεγάλο αγώνα Tor de Geants, ας δούμε, όμως, και το… παρασκήνιο που έχει “παιχθεί” με τον νικητή του αγώνα των 330χλμ.

Γιατί μπορεί ο Francois D’Haene να ήταν ο θριαμβευτής του αγώνα υπεραπόστασης στις Ιταλικές Άλπεις, ωστόσο, η χειρόγραφη καταγγελία του τρίτου στον αγώνα, Ελβετού Martin Perrier ρίχνει σκιά ή έστω υποψία σκιάς σε αυτή τη νίκη.

Συγκεκριμένα, ο Perrier έστειλε ένα ραβασάκι στον νικητή κατά τη διάρκεια του αγώνα όπου του έγραψε “Έχω αποδείξεις ότι έχεις λαγούς. Αν δεν αποσυρθείς έως τα μεσάνυχτα θα δημοσιεύσω φωτογραφίες που το αποδεικνύουν”.

Η ομάδα του D’Haene αργότερα έδωσε την απάντησή της αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο παράπονο από τη διοργάνωση και πως ο αθλητής δεν έκανε κάτι κόντρα στους κανονισμούς.

Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι ο κάθε δρομείς οφείλει να μεταφέρει μόνος του τα πράγματα του καθώς και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί εφόσον πέσει για ύπνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να έχουν μία ομάδα που να τους υποστηρίζει στους σταθμούς, αλλά και να τρέχουν με άλλους δρομείς, δεν επιτρέπεται όμως να έχουν “λαγούς”.

Θα πρέπει να πούμε, πάντως πως για την ώρα δεν έχει δημοσιευθεί κάποιο “ντοκουμέντο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SALOMON Road Running Team: Γνώρισε την SALOMON... αλλιώς!
Μία νέα περιπέτεια με τη δρομική ομάδα της Salomon
3ο ELLE RUN 2024 #savetheplanet - Άνοιγμα εγγραφών
Τρέξε για την προστασία των ελληνικών θαλασσών!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο