Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία 70+ από την Jeanny Rice

Δείτε την επίδοση που σημείωσε η 70χρονη στο Σικάγο

Share

Δεν ήταν μόνο ο Mo Farah που έσπασε τα χρονόμετρα στον Μαραθώνιο του Σικάγο, αλλά και η Jeanny Rice. Η 70χρονη τερμάτισε στον Bank of America Chicago Marathon σε 3:27:50 πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή της κατηγορία 70+! Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στη Γερμανίδα Helga Miketta με 3:35:29.

Η επίδοση της Κορεάτισσας Rice είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς πως αντιστοιχεί σε έναν μέσο ρυθμό κοντά στο 4:55/χλμ.

Η Rice στα 19 της μετακόμισε στις ΗΠΑ, ενώ ξεκίνησε το τρέξιμο για να χάσει κιλά, έπειτα από ένα ταξίδι στη γεννέτειρά της. Το 1984 άρχισε να συμμετέχει σε Μαραθώνιους, ενώ ο Bank of America Chicago Marathon την περασμένη Κυριακή ήταν ο 116ος σε μία πολύ πλούσια δρομική καριέρα με συμμετοχές σε Παρίσι, Πράγα, Λονδίνο, Μαδρίτη έως και το Σινικό Τείχος!

Μπορεί να είναι… γιαγιά, όμως τρέχει εφτά φορές την εβδομάδα στις 5:30 το πρωί μόνη της ή με φίλους. Επόμενος της στόχος είναι να κερδίσει (στην ηλικιακή της κατηγορία) σε όλους τους Major Marathons, καθώς έχει ήδη καταφέρει να το κάνει σε Βοστόνη και Σικάγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Γρήγοροι οι νικητές στο Αμβούργο, 2:30 ο Νικολακέας + Οι Έλληνες
Δείτε τις επιδόσεις στον γερμανικό Μαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο