Pasta salad

Σαλάτα ζυμαρικών με ελιές, φέτε & ρόκα

Share
pasta salad

Μία εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο πιάτο των δρομέων

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. ζυμαρικά (φαρφάλες) βρασμένα
• 50 γρ. ρόκα baby
• 10 ελιές μέτριες
• 80 γρ. φέτα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξύδι
• 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
• 1 κ.σ. μέλι
• ανάλογο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ανάλογο χρόνο, τα κρυώνουμε με άφθονο νερό και στραγγίζουμε καλά. Σε multi αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε ανάλογα την οξύτητα.

Σε ανάλογο πιάτο στρώνουμε τα φύλα ρόκας και συνεχίζουμε με τα ζυμαρικά και τη σπασμένη φέτα. Τέλος, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη βινεγκρέτ.

Προαιρετικά συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια & αγγουράκι τουρσί.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1541 / 385,25 kcal
Πρωτεΐνες: 31,7 / 7,92 γρ.
Υδατάνθρακες: 86 / 21,5 γρ.
Λίπη: 119 / 29,75 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 137, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tuna sandwich
Μία γευστική, αλλά ελαφριά εκδοχή ενός αγαπημένου σνακ
Yogurt pie
Γιαουρτόπιτα με μέλι
Pasta turkey
Ρολάκια γαλοπούλας με τραγανά πιττάκια από «ΗΛΙΟΣ» Ρουμελιώτικες χυλοπίτες & κρέμα από κατίκι με μυρώνια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο