Μετάβαση στο περιεχόμενο

200+ δρομείς κάτω από 1:06:30 σε Ημιμαραθώνιο στην Ιαπωνία!

Το πάθος τους για το τρέξιμο είναι γνωστό…

Share

Η αγάπη των Ιαπώνων για το τρέξιμο και τον Μαραθώνιο, πιο ειδικά, είναι πολύ γνωστή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι “παράγουν” σταθερά πολλούς και καλούς δρομείς τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Στον Ageo City Half Marathon που έγινε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου αυτό έγινε απόλυτα σαφές αφού πήραν μέρος πολλοί, αρκετά καλοί δρομείς.

Αλλά όταν λέμε, πολλοί, εννοούμε πάρα πολλοί!

Συγκεκριμένα, στον αγώνα που έγινε για 36η φορά στην περιοχή της Σαϊτάμα περισσότεροι από 200 άνδρες δρομείς τερμάτισαν κάτω από 1:06:30 (!).

Μάλιστα οι 65 από αυτούς κάλυψαν την απόσταση κάτω από 1:04:00, ενώ οι περισσότεροι δρομείς ήταν φοιτητές!

Νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Paul Kuira σε 1:00:47, ενώ δεύτερος ήταν ένας ακόμα Κενυάτης, ο Brian Kipyegon σε 1:01:07.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση ήταν δύο Ιάπωνες, ο Tomonori Yamaguchi που τερμάτισε σε 1:01:16 κι ενώ είναι μόλις 20 ετών, και ο 22χρονος Rei Matsunaga σε 1:01:56.

Στην πρώτη εικοσάδα ήταν κυρίως Ιάπωνες, εκτός από τους δύο πρώτους, τον Κενυάτη Peter Wanjiru που ήταν πέμπτος, αλλά και τον γνωστό από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Μογγολέζο Ser-Od Bat Ochir ο οποίος τερμάτισε σε 1:02:37 στην 14η θέση.

Στις γυναίκες, η Galbadrakh από το Μπαγκλαντές έκανε την έκπληξη κι έφτασε στη νίκη με 1:10:32.

Δείτε τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομέας πέθανε κατή τη διάρκεια του Hardrock 100
Δυσάρεστο συμβάν στον φετινό αγώνα
Στη Σπάρτη το L’Étape Greece by Tour de France 2026
Εκκίνηση στη Γη των Ηρώων το Σάββατο 4 Απριλίου 2026
Έλληνες στον Trail Verbier St Bernard
Δείτε τις ελληνικές παρουσίες στον αγώνα
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE