UTMB: Αλλαγή πολιτικής για τη στήριξη των γυναικών

Μία σημαντική κίνηση από τους διοργανωτές

Share

Μία σημαντική κίνηση έκαναν οι διοργανωτές του UTMB, καθώς και των διοργανώσεων που είναι υπό την ομπρέλα της κεντρικής διοργάνωσης σχετικά με την πολιτική τους για τις γυναίκες εγκύους.

Η νέα πολιτική αφορά μάλιστα, όχι μόνο τις γυναίκες που είναι σε ενδιαφέρουσα αλλά και τους συντρόφους τους που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε κάποιον αγώνα, αλλά και όσους/ες έχουν προχωρήσει σε υιοθεσία το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, από το 2023 κι έπειτα για τους αγώνες όπου η συμμετοχή περνά από κλήρωση θα δίνεται ένα περιθώριο πενταετίας στις γυναίκες που εγκυμονούν (και διετίας για αποστάσεις έως τα 20χλμ.) να τρέξουν στον αγώνα ή να λάβουν το ποσό της εγγραφής πίσω (κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες εγγραφές).

Για τους συντρόφους τους, τώρα, όπως και για τα ζευγάρια που έχουν προχωρήσει σε υιοθεσία, θα δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους μέσα στα επόμενο δύο έτη ή να αιτηθούν full refund.

Oι διοργανωτές εξήγησαν πως προχώρησαν σε αυτές τις αποφάσεις συγκεντρώνοντας πληροφορίες και καθοδήγηση από διάφορους ειδικούς , ενώ αρωγός ήταν και η trail runner, Sophie Power, η οποία το 2018 είχε κάνει αίσθηση με τη φωτογραφία θηλασμού που είχε δημοσιεύσει κατά τη διάρκεια του UTMB.

Φωτο: Instagram/sophiepower

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες Έλληνες στον Μαραθώνιου του Βελιγραδίου
Όλοι οι χρόνοι σε όλα τα αγωνίσματα
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο