Κάσσου και Σταμούλης έλαμψαν στα 10α Λιοφίλια – Τα αποτελέσματα

Πολύ καλές επιδόσεις στον Άγιο Δημήτριο

Share
Λιοφίλια λογότυπα διοργανωτών

Με αρκετά μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και σε θέμα επιδόσεων πραγματοποιήθηκαν τα 10α Λιοφίλια – Η νύχτα των 10.000μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Έγιναν συνολικά επτά σειρές 10.000μ., οι πέντε πρώτες για τους ερασιτέχνες δρομείς και δύο για ελίτ δρομείς, μία για άνδρες μία για γυναίκες, καθώς και αγώνες για παιδιά.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, ιδιαίτερα μετά τις 5 το απόγευμα με πολύ καλή θερμοκρασία και άπνοια.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι δύο νικητές, η Μαρία Κάσσου στις γυναίκες και ο Κώστας Σταμούλης στους άνδρες.

Με την πρώτη… η Κάσσου

Η Μαρία Κάσσου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην απόσταση των 10.000μ. και με 34:17.56 πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας στην κατηγορία Κ20 καθώς και την καλύτερη επίδοση της χρονιάς.

Η 19χρονη αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε για το πρώτο μισό περίπου του αγώνα το ρυθμό της Ειρήνης Τσουπάκη και στα τελευταία τέσσερα περίπου χιλιόμετρα ανέβασε εντυπωσιακά το ρυθμό της για να τερματίσει στην πρώτη θέση που αποτελεί και νέο ρεκόρ διοργάνωσης.

Ακολούθησε η Ειρήνη Τσουπάκη σε 35:05.06, τρίτη με πολύ καλή επίδοση ήταν η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σε 35:48.55 και τέταρτη επίσης με καλή επίδοση η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη σε 35:56.80.

Όλα τα αποτελέσματα στις γυναίκες ελίτ

Ρεκόρ ο Σταμούλης

Στους άνδρες ο Κώστας Σταμούλης μπήκε από την αρχή μπροστά και τον ακολουθούσε μόνο ο μικρός του αδερφός Νίκος. Πέρασαν μαζί τα πρώτα 5.000μ. κοντά στα 15 λεπτά, ενώ λίγο μετά ο Κώστας Σταμούλης έμεινε μόνος με τον Νίκο να χάνει έδαφος.

Τελικά, ο Κώστας τερμάτισε σε 29:53.79 για να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά ρεκόρ αγώνα. Ο Νίκος Σταμούλης τερμάτισε σε 30:24,28, ενώ τρίτος ήταν ο αγέραστος Δήμος Μαγγίνας με 31:34.28.

Όλα τα αποτελέσματα των ελίτ ανδρών

Τα αποτελέσματα της 1ης σειράς

Τα αποτελέσματα της 2ης σειράς

Τα αποτελέσματα της 3ης σειράς

Τα αποτελέσματα της 4ης σειράς

Τα αποτελέσματα της 5ης σειράς

Παιδικοί αγώνες

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα αγώνες 2.000μ. για αθλητές Κ16 και Κ14 αλλά και αγώνες 1.000μ. για μαθητές γυμνασίων και 600μ. για μαθητές δημοτικών.

Τα αποτελέσματα του παιδικού αγώνα των 2.000μ. των αγοριών και των κοριτσιών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Belles Historic Trail 2024
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία o φετινός αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο