Θανατηφόρο ατύχημα με δρομείς στην Αιθιοπία

Η προπόνηση εξελίχθηκε σε τραγωδία για εννέα δρομείς

Share

Συνολικά 9 Αιθίοπες δρομείς ενεπλάκησαν σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα στν περιοχή Σουλούτα στα βόρεια της Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Το γκρουπ των αθλητών έκανε την προπόνησή του σε εθνικό δρόμο όταν ο οδηγός ενός φορτηγού δεν τους είδε έγκαιρα και τους παρέσυρε τραυματίζοντας τους σοβαρά, τον έναν από αυτούς θανάσιμα. Νεκρός είναι ο δρομέας Ασάγκρε Γκίρμα ενώ τέσσερις ακόμα είναι σοβαρά τραυματισμένοι και νοσηλεύονται.

Ο ένας από αυτούς, ο Νταμτέου Τιλαχούν βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να εγχειριστεί άμεσα ενώ ήδη γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα για την εγχείριση τόσο στην Αιθιοπία όσο και σε διεθνείς δρομικές ιστοσελίδες.

Οι δρομείς είναι σχετικά νεαρής ηλικίας ενώ έχουν αρκετά καλές επιδόσεις στον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο.

Δείτε εδώ τους βασικούς κανόνες ασφαλείας για το τρέξιμο στον δρόμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Δρόμος Ελευθερίας – Run to Freedom
Πιστοποίηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 26: 1ημέρα
Όλα όσα έγιναν την 1η μέρα
adidas Originals: Hyperboost Euphoria
Tο νέο lifestyle μοντέλο για όσους ζουν κάθε στιγμή στο έπακρο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο