Ένας αγώνας για τον Κούση

Ο 9ος Ημιμαραθώνιος Αγρινίου διεξάγεται και φέτος στη μνήμη του σπουδαιότερου, ίσως, Έλληνα δρομέα, Μιχάλη Κούση

Share

Tην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το Αγρίνιο φιλοξενεί δρομείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Ημιμαραθωνίου “Μιχάλης Κούσης”. Ο αγώνας που διοργανώνεται από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου είναι αφιερωμένος στον σπουδαίο Έλληνα μαραθωνοδρόμο, ενώ η διοργάνωση φέτος είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, εκτός από τον αγώνα του ημιμαραθωνίου, και τη μικρή απόσταση των 5 χλμ. και τον αγώνα 1 χλμ. για παιδιά, θα πραγματοποιηθεί και αγώνας απόστασης 10 χλμ.

Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου θεωρείται αρκετά εύκολη και ξεκινά από το χωρίο Δογρή για να τερματίσει στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου ενώ οι απόστασεις των 5 και 10 χλμ. γίνονται εντός της πόλης και τερματίζουν στο ίδιο σημείο.

Πατήστε εδώ για να δηλωθείτε στον αγώνα

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Κούσης
Ο Κούσης ήταν ένας από τους σπουδαιότερους δρομείς που έχει αναδείξει η χώρα μας με αμέτρητα ρεκόρ και νίκες αλλά και σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Το 1979 μάλιστα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ κέρδισε το αγώνισμα του μαραθωνίου τερματίζοντας σε 2:06:53, μία επίδοση που θα αποτελούσε Παγκόσμιο ρεκόρ, όμως τελικά δεν μέτρησε ποτέ καθώς η διαδρομή μετρήθηκε 899 μ. μικρότερη.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η εμφάνισή του αυτή τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο με σημαντικούς δρομείς της εποχής όπως ο Alberto Salazar και ο Bill Rodgers να αναγνωρίζουν την αξία του.

Η ατομική του επίδοση στον μαραθώνιο με 2:14:36 από το 1982 στο Άμστερνταμ αποτελεί μέχρι και σήμερα την 5η καλύτερη όλων των εποχών στη χώρα μας.

Ο Κούσης ο οποίος είχε γεννηθεί στις 10 Οκτωβρίου του 1953 στο Αγρίνιο έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαΐου του 2005 σε ηλικία 52 ετών.


Εξώφυλλο της αθλητικής εφημερίδας “Αθλητική Ηχώ” με εκτενέστατη αναφορά στην εμφάνιση του Μιχάλη Κούση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποκύψτε στον πειρασμό της σοκολάτας!
Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγαπημένο γλύκισμα!
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
Ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και παιδιά, οι πρωταγωνιστές στον 18ο Μαραθώνιο της Ιστορίας, της συμπερίληψης, του πολιτισμού!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο