Το τέλειο συνοδευτικό για το ρόφημά μας σε νέα μορφή
MΕΡIΔΕΣ: 12
ΥΛΙΚΑ
• 80 γρ. κακάο σκόνη
• 90 γρ. αλεύρι μαλακό
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 2 αυγά
• 170 γρ. σιρόπι σφένδαμου
• 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 60 γρ. γάλα ελαφρύ
• 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 ½ μπατόν βανίλιας (σκόνη)
• 1/4 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη βανίλιας και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, αναμειγνύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το κακάο στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους. Γεμίζουμε τις χάρτινες φόρμες (ή ανάλογα μεταλλικές και αφού βουτυρώσουμε την επιφάνειά τους) στα 3/4 περίπου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20-25 λεπτά. Γαρνίρουμε, προαιρετικά, με τη σοκολάτα της προηγούμενης συνταγής.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1690 / 140,8 kcal
Πρωτεΐνες: 40 / 3,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 270 / 22,5 γρ.
Λίπη: 50 / 4,16 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 124, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις
ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο