Chocolate cake

Μικρά σοκολατένια κέικ με γιαούρτι & σιρόπι σφενδάμου

Share
Chocolate cake

Το τέλειο συνοδευτικό για το ρόφημά μας σε νέα μορφή

MΕΡIΔΕΣ: 12

ΥΛΙΚΑ

• 80 γρ. κακάο σκόνη
• 90 γρ. αλεύρι μαλακό
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 2 αυγά
• 170 γρ. σιρόπι σφένδαμου
• 60 γρ. γιαούρτι  στραγγιστό
• 60 γρ. γάλα ελαφρύ
• 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 ½ μπατόν βανίλιας (σκόνη)
• 1/4  κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη βανίλιας και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, αναμειγνύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το κακάο στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους. Γεμίζουμε τις χάρτινες φόρμες (ή ανάλογα μεταλλικές και αφού βουτυρώσουμε την επιφάνειά τους) στα 3/4 περίπου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20-25 λεπτά. Γαρνίρουμε, προαιρετικά, με τη σοκολάτα της προηγούμενης συνταγής.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1690 / 140,8 kcal
Πρωτεΐνες: 40 / 3,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 270 / 22,5 γρ.
Λίπη: 50 / 4,16 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 124, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr στη στήλη Δρομικές γεύσεις

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ / κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Panna cotta
Πανακότα με γάλα καρύδας και γιαούρτι
Pasta in white
Ταλιατέλες με κοτόπουλο & μανιτάρια σε κρέμα ρεβιθιού
Xmas burger
Μπέργκερ από περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο