Ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β
MΕΡIΔΕΣ: 2
ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. ξιφίας φιλέτο
• 200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά (κατεψυγμένα)
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος μέτρια κομμένος
• ½ κ.σ. θυμάρι φρέσκο
• 2 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
• 1 κ.σ. χυμός από λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Ανάλογο αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (να διατηρούνται, όμως, τραγανά). Στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρά. Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε τα ντοματίνια, τα φασολάκια και τα μυρωδικά και μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε τα φιλέτα ξιφία, αφού πρώτα τα μαρινάρουμε με φρέσκο θυμάρι, αλάτι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε προσέχοντας να μην τα στεγνώσουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καπάκι για πιο γρήγορο ψήσιμο). Τέλος συνθέτουμε τα πιάτα μας ανάλογα το γούστο μας.
Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 821 / 410,5 kcal
Πρωτεΐνες: 106 / 53 γρ.
Υδατάνθρακες: 28,9 / 14,45 γρ.
Λίπη: 31 / 15,5 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 111, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/