Fish & Salad

Ψητός ξιφίας με σαλάτα από ντοματίνια, φασολάκια και φρέσκα μυρωδικά

Share

Ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β

MΕΡIΔΕΣ: 2

ΥΛΙΚΑ:

• 500 γρ. ξιφίας φιλέτο
• 200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά (κατεψυγμένα)
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος μέτρια κομμένος
• ½ κ.σ. θυμάρι φρέσκο
• 2 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
• 1 κ.σ. χυμός από λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Ανάλογο αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (να διατηρούνται, όμως, τραγανά). Στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρά. Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε τα ντοματίνια, τα φασολάκια και τα μυρωδικά και μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε τα φιλέτα ξιφία, αφού πρώτα τα μαρινάρουμε με φρέσκο θυμάρι, αλάτι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε προσέχοντας να μην τα στεγνώσουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καπάκι για πιο γρήγορο ψήσιμο). Τέλος συνθέτουμε τα πιάτα μας ανάλογα το γούστο μας.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η συνταγή αποδίδει  στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 821 / 410,5 kcal
Πρωτεΐνες: 106 / 53 γρ.
Υδατάνθρακες: 28,9 / 14,45 γρ.
Λίπη: 31 / 15,5 γρ.

Δημοσίευση στο Runner  111, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pasta turkey
Ρολάκια γαλοπούλας με τραγανά πιττάκια από «ΗΛΙΟΣ» Ρουμελιώτικες χυλοπίτες & κρέμα από κατίκι με μυρώνια
Gluten free pasta
Κριθαρότο με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με μοσχαράκι, λιναρόσπορο & φρέσκα μυρωδικά
Salmon tartare
Ταρτάρ σολομού με σησαμέλαιο, μουστάρδα & λευκό κρεμμύδι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο