The runner tortilla

Τορτίγια με φιλετάκια κοτόπουλου, γραβιέρα & καλοκαιρινά λαχανικά

Share

Μία εύκολη συνταγή, που συνδυάζει τις γεύσεις των υλικών από το Μεξικό και από την Ελλάδα, με χαμηλού λίπους πρωτεΐνη

MΕΡIΔΕΣ: 3

ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο φέτες)
• 3 τμχ. τορτίγια  (μεγάλη)
• 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 100 γρ. πιπεριά πράσινη (σε μέτριες φέτες)
• 100 γρ. μελιτζάνα (σε μέτριες φέτες)
• 100 γρ. ντομάτα (σε καρέ)
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 20 γρ. μουστάρδα
• 5 γρ. θυμάρι ξερό
• 1/3 μάτσο βασιλικός φρέσκος (χοντροκομμένος)
• χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια|
• ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Kόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια κατά μήκος και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Μαρινάρουμε ταυτόχρονα και τα λαχανικά στην ίδια μαρινάδα. Ψήνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ή σε ψησταριά BBQ. Ψήνουμε ελαφρά τις πίτες στο ίδιο σκεύος και μοιράζουμε τα υλικά ισόποσα στο κέντρο και κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ντομάτα, προσθέτουμε λίγα έξτρα μπαχαρικά και μυρωδικά στην κορυφή και τρίβουμε την γραβιέρα ισόποσα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγουμε σε μεγάλο κανελόνι και απολαμβάνουμε προαιρετικά με ντιπ από κρέμα γιαουρτιού.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:

Ενέργεια: 1508 / 502,6 kcal
Πρωτεΐνες: 104,6 / 34,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 81 / 27 γρ.
Λίπη: 85 / 28,3 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 104, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer,  https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
One Pot Pasta
Σπαγέτι θαλασσινών με ζυμαρικά ολικής άλεσης «ΗΛΙΟΣ»
Chocolate cream
Ελαφρύ παγωτό με μπανάνα, κακάο, ταχίνι & κανέλα
Panna cotta
Πανακότα με γάλα καρύδας και γιαούρτι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο