Ιδανικό γεύμα μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να συνδυαστεί με μια απλή πράσινη σαλάτα, αλλά και με αμυλούχους υδατάνθρακες για μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες
ΥΛΙΚΑ:
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (κόντρα), 200 γρ. η καθεμία
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 ακτινίδιο (τριμμένο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
½ σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο
ανάλογο αλάτι-πιπέρι
½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
Για την πράσινη σάλτσα:
1 κούπα μαϊντανός φρέσκος
1 κούπα κόλιανδρος φρέσκος
μισό κρεμμύδι ξερό (μέτριο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι λευκό
2 κ.σ. χυμός λάιμ
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ανάλογο σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στις μπριζόλες μας. Αφήνουμε για τουλάχιστον ½ ώρα στη συντήρηση. Ψήνουμε κατά προτίμηση σε δυνατό γκριλ (τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο), αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τα υγρά με ένα χαρτί κουζίνας. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για λίγα λεπτά και σερβίρουμε με την πράσινη σάλτσα.
Για την πράσινη σάλτσα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ανάλογο μπλέντερ και δουλεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μια λεία και, σχετικά, κρεμώδης σάλτσα. Δοκιμάζουμε την οξύτητα και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με την προτίμησή μας.
Για να δείτε περισσότερα διατροφικά θέματα πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 894 / 447 kcal
Πρωτεΐνες: 126 / 63 γρ.
Υδατάνθρακες: 3 / 1,5 γρ.
Λίπη: 42 / 21 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 103, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/