Ούτε μία μέρα άρρωστος!

Συνήθειες και «μαγικές» τροφές που θα σας κρατήσουν μακριά από κρυολογήματα, λοιμώξεις και ασθένειες

Share

Ένας μεγάλος εφιάλτης για τους δρομείς είναι να αρρωστήσουν και να χάσουν προπονήσεις από το πρόγραμμά τους αλλά και να δουν την απόδοσή τους να πέφτει. Στη συνέχεια, θα βρείτε μερικά μικρά μυστικά για συνήθειες αλλά και τροφές που θα σας κρατήσουν υγιείς για να μην χαθεί ούτε μία μέρα προπόνησης!

Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει την ουσία αλικίνη, και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Η αλικίνη μειώνει σε ποσοστό 50% την εμφάνιση του κοινού κρυολογήματος στους ανθρώπους.

Ο ψευδάργυρος
Πρόκειται για μία «μαγική ουσία» που λειτουργεί τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ φαίνεται να βοηθά και στην ταχύτερη εξουδετέρωση των ιών. Θαλασσινά, κόκκινο κρέας, αβγά, όσπρια, ξηροί καρποί και πουλερικά είναι μερικές από τις βασικότερες πηγές του.

Προστατευθείτε το πρωί
Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες οι ώρες της ημέρας που είμαστε πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις είναι οι πρωινές αφού τότε δίνεται η δυνατότητα στους ιούς να αναπτυχθούν ταχύτερα στον οργανισμό.

Βιταμίνη D
Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D βρέθηκε ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο λοίμωξης του αναπνευστικού, ιδιαίτερα σε όσους είχαν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Η ουσία που «θυμάται»
Σπερμιδίνη. Αυτή η ουσία φαίνεται να βοηθά τον οργανισμό να «θυμάται» τα μικρόβια που είχαν εισβάλλει στον οργανισμό με αποτέλεσμα να αντιδρά ταχύτερη σε κάθε νέα εισβολή τους. Η ουσία αυτή βρίσκεται κυρίως στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στα όσπρια και στα μανιτάρια.

Δημοσίευση στο Runner 96, στη στήλη Στα γρήγορα / Υγεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H άσκηση δεν φτάνει!
Νέα δεδομένα για την υγεία βάζουν στο εδώλιο την καθιστική ζωή
Μία σωστή, νέα αρχή!
Τα στάδια και οι δυσκολίες που συναντά κανείς όταν ξεκινά το τρέξιμο
Βaked apple
Ψητά μήλα με δροσερή κρέμα γιαουρτιού , βρώμη και αποξηραμένους καρπούς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο