Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση των πόνων στη μέση

Η άσκηση μπαίνει πλέον στο “παιχνίδι”

Share

Η άσκηση μπορεί να αποτελέσει λύση σε πολλά προβλήματα και κάλλιστα να υποκαταστήσει τη λήψη φαρμάκων, σε ορισμένες, βέβαια, περιπτώσεις.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση των ασθενών με πόνο στη μέση (κυρίως στην οσφυϊκή περιοχή), αφού η άσκηση και ένα ενδεδειγμένο ασκησιολόγιο βοηθούν τόσο στην άμεση όσο και στην μακροπρόθεσμη αντιμετώπισή τους.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που διεθνείς οργανισμοί και ιατρικές ενώσεις (American Heart Association) συστήνουν την αποφυγή λήψης δυνατών παυσίπονων, ενώ προτείνουν άλλες μεθόδους για την άμεση αντιμετώπιση του πόνου στη μέση, όπως μασάζ, βελονισμό ή θερμοθεραπεία (Αμερικάνικο Κολλέγιο Φυσίατρων).

Τον περασμένο μήνα, άλλωστε, το Πανεπιστήμιο του Σίδνευ δημοσίευσε έρευνα που υποστήριζε πως η λήψη πολλών παυσίπονων δεν είχε αποτέλεσμα σε 5 από τους 6 ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει διεθνώς η τάση οι γιατροί να συστήνουν στους ασθενείς να παραμένουν ενεργοί, εκτελώντας διατάσεις και ασκήσεις, να χρησιμοποιούν είτε ψυχρά είτε θερμά επιθέματα και να λαμβάνουν ήπια αντιφλεγμονώδη παυσίπονα, στρατηγικές που συστήνει και το εθνικό σύστημα υγείας της Μ. Βρετανίας.

Δείτε εδώ περισσότερα για την οσφυαλγία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Generation 100: Ή αλλιώς, φτάσε τα 100!
Μπορεί, τελικά, η άσκηση να προσθέσει χρόνια ζωής; Την απάντηση δίνει σχετική έρευνα
Runner's Anatomy: Οι μύες των δρομέων
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μυϊκό σύστημα των δρομέων. Ποιοι είναι οι κυριότεροι μύες των ποδιών και του σώματος;
Γυναικεία αυτοπεποίθηση
Ένα σημαντικό στοιχείο για την απόδοση στο τρέξιμο, και όχι μόνο, και πωςδιαφοροποιείται στα δύο φύλα
Back to Top