Έρευνα: Το τρέξιμο σύμμαχος ενάντια στη θλίψη!

Μία έρευνα εξαίρει την επίδραση της άσκησης

Share

Το τρέξιμο ενάντια στη θλίψη

Μία νέα έρευνα που ανέλυσε δεδομένα παλαιότερων ερευνών αναδεικνύει την αξία της σωματικής άσκησης στην καλύτερη διαχείριση της θλίψης.

Από 1.299 έρευνες που αρχικά συγκεντρώθηκαν, οι αναλυτές χρησιμοποίησαν μόλις 25 που είχαν ως κεντρικό θέμα μελέτης τη διαχείριση της θλίψης από απώλεια αγαπημένου προσώπου, προβλήματα γάμου κ.ά.

Κοινό αποτέλεσμα σε όλες ήταν πως η έναρξη της συστηματικής άσκησης με τρέξιμο, περπάτημα, yoga, αλλά και πολεμικές τέχνες είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση στην ψυχολογία και την ψυχική υγεία των ανθρώπων που θρηνούσαν για διάφορους από τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Συγκεκριμένα, η σωματική άσκηση επέτρεψε στους “ασθενείς” να αισθανθούν πιο ελεύθεροι, να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και το μετατραυματικό σοκ, ενίσχυσε την κοινωνική τους στήριξη, ενώ αποτέλεσε και μία διαφυγή από το αίσθημα της θλίψης.

Η συγκεκριμένη ανάλυση έγινε με αφορμή το μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών από την πανδημία, ενώ οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα με τη “δοκιμή” στοχευμένων αθλητικών δραστηριοτήτων και σχημάτων.

Δείτε την έρευνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διατροφικοί εχθροί του δρομέα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να μην πέσεις στις παγίδες
Κάντε τη διαφορά
Διατροφικές προτάσεις αποκατάστασης μετά από μία διαλειμματική προπόνηση ή ένα απαιτητικό Long Run
Τρώγοντας έξω
Οι σωστές διατροφικές επιλογές για δραστήριους δρομείς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο