Έρευνα: Το τρέξιμο σύμμαχος ενάντια στη θλίψη!

Μία έρευνα εξαίρει την επίδραση της άσκησης

Share

Το τρέξιμο ενάντια στη θλίψη

Μία νέα έρευνα που ανέλυσε δεδομένα παλαιότερων ερευνών αναδεικνύει την αξία της σωματικής άσκησης στην καλύτερη διαχείριση της θλίψης.

Από 1.299 έρευνες που αρχικά συγκεντρώθηκαν, οι αναλυτές χρησιμοποίησαν μόλις 25 που είχαν ως κεντρικό θέμα μελέτης τη διαχείριση της θλίψης από απώλεια αγαπημένου προσώπου, προβλήματα γάμου κ.ά.

Κοινό αποτέλεσμα σε όλες ήταν πως η έναρξη της συστηματικής άσκησης με τρέξιμο, περπάτημα, yoga, αλλά και πολεμικές τέχνες είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση στην ψυχολογία και την ψυχική υγεία των ανθρώπων που θρηνούσαν για διάφορους από τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Συγκεκριμένα, η σωματική άσκηση επέτρεψε στους “ασθενείς” να αισθανθούν πιο ελεύθεροι, να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και το μετατραυματικό σοκ, ενίσχυσε την κοινωνική τους στήριξη, ενώ αποτέλεσε και μία διαφυγή από το αίσθημα της θλίψης.

Η συγκεκριμένη ανάλυση έγινε με αφορμή το μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών από την πανδημία, ενώ οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα με τη “δοκιμή” στοχευμένων αθλητικών δραστηριοτήτων και σχημάτων.

Δείτε την έρευνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διατροφικό πρόγραμμα για την τελευταία εβδομάδα πριν το Half-Ironman
Η σωστή στρατηγική στη διατροφή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα επιτυχίας σε έναν αγώνα τριάθλου όπως είναι το half-ironman.
Power wrap
Wraps από πίτες ρεβυθιού με κινόα, μαύρη φακή, παστράμι & ταρτάρ αβοκάντο
Πασχαλινές προκλήσεις
Ακολούθησε τις συμβουλές μας και απόλαυσε το γιορτινό τραπέζι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο