Περιβάλλων χώρος Ολυμπιακού Σταδίου

Πηγή έμπνευσης. Μαρούσι – μια απο τις δημοφιλέστερες διαδρομές για τρέξιμο στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Share

Έχουν περάσει οκτώ σχεδόν χρόνια από τότε που ο χώρος αυτό αποτέλεσε το επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού όταν φιλοξένησε αρκετά από τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Τότε, δεκάδες χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη να αγωνίζονται εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά και να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι, τον οποίο σχεδίασε και κόσμησε με δημιουργίες του ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα.

Λίγα λόγια για το μέρος
Η συνέχεια σχετικά με τη χρήση του χώρου τα επόμενα χρόνια δεν ήταν μάλλον αυτή που θα περίμενε ο Καλατράβα, καθώς οι πανέμορφοι αυτοί χώροι σταδιακά ερήμωσαν και ξαναζωντανεύουν μόνο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών κυρίως αγώνων και μεγάλων συναυλιών. Τον υπόλοιπο καιρό επικρατεί μία μελαγχολική ατμόσφαιρα και μια εικόνα εγκατάλειψης την οποία διαταράσσουν με την παρουσία τους εκτός από τους περαστικούς, αρκετοί δρομείς και ποδηλάτες που επιλέγουν να κάνουν εκεί κάποιες από τις προπονήσεις τους. Παρ’ όλα αυτά ο περιβάλλων χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου, που φιλοξενεί το Τείχος των Εθνών, τη Ρωμαϊκή γωνιά και την επιβλητική Αγορά, αποτελεί έναν ιδανικό χώρο προπόνησης και με την επιβλητική όψη του μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάθε αθλούμενο.

Η πρόσβαση
Υπάρχουν αρκετά σημεία από όπου μπορεί κανείς να εισέλθει στον χώρο. Η πιο συνήθης είσοδος βρίσκεται επί της οδού Νερατζιωτίσσης απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου «Ειρήνη», όπου υπάρχει και αρκετός χώρος στάθμευσης για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους. Εκεί μπορεί να έρθει κανείς είτε από την Λεωφ. Κύμης είτε από την Λεωφ. Κηφισίας. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα της χρήσης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ με στάση στον σταθμό του Ο.Α.Κ.Α.

Οι διαδρομές
Ο χώρος είναι τεράστιος και προσφέρει πολλές επιλογές για να δημιουργήσετε τη δική σας διαδρομή. Εμείς σας προτείνουμε μία μεγαλύτρερη, μήκους 3 χλμ. (κόκκινη) η οποία διατρέχει περιμετρικά τον χώρο και κινείται κυρίως στο εξαιρετικής ποιότητας χωμάτινο έδαφος, το οποίο είναι και το ιδανικό για τρέξιμο. Η δεύτερη διαδρομή (κίτρινη) είναι μήκους 1 χλμ. επίσης σε χωμάτινο έδαφος ενώ είναι εντελώς επίπεδη και ιδανική για πιο γρήγορες προπονήσεις. Μπορεί βέβαια κανείς να τρέξει και κάτω από την επιβλητική τοξωτή Αγορά, όμως το έδαφος από πλάκες δεν είναι και το ιδανικό για τρέξιμο. Και οι δύο διαδρομές είναι εντελώς επίπεδες ενώ σαν σημείο εκκίνησης μπορούν να έχουν όποιο επιθυμείτε. Ακόμα, από το σημείο Α έως το σημείο Β υπάρχει ευθεία 200 μ. με αυξανόμενη κλίση όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να κάνει προπόνηση σε ανηφόρες. Για τους λάτρεις του σταδίου, δίπλα ακριβώς βρίσκονται τα προπονητήρια του ΟΑΚΑ όπου υπάρχουν δύο στάδια με ελαστικό τάπητα. Για την είσοδο όμως σε αυτά απαιτείται η απόκτηση ειδικής ετήσιας κάρτας που εκδίδεται με συνδρομή από τη διοίκηση των εγκαταστάσεων.

EXTRAS
+ Ποικιλία επιλογών (ανηφόρες, στάδιο κ.ά)
+ Εξαιρετικο έδαφος
+ Εύκολη πρόσβαση
+ Φωτισμός τις βραδινές ώρες
– Αρκετά εκτεθειμένο στον αέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλσος Συγγρού , Κηφισιά
Ή αλλιώς Κτήμα Συγγρού. Ο παράδεισος των βορείων προαστίων. Ένα απο τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στη Κηφισιά
Βασιλικά Κτήματα, Τατόι
Επίγειος παράδεισος! Τρέξιμο στα βόρεια προάστια
Ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Τρέχοντας δίπλα στην ιστορία, στην παλιά πόλη της Αθήνας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο