Οδηγίες προς Mountain Runners

Λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή σας σε ένα δύσκολο αγώνα η βασική σας προετοιμασία θα πρέπει ουσιαστικά να έχει τελειώσει από καιρό. Όμως ακόμα μέχρι και την τελευταία στιγμή υπάρχουν λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε. Ακολουθείστε τις τέσσερις σημαντικές συμβουλές μας για το τελευταίο τριήμερο πριν από κάθε ορεινό αγώνα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τυχόν λάθη και να χαρείτε τον αγώνα σας.

Share

1. Δώστε μεγάλη προσοχή στη διατροφή σας. Η προπόνηση σας έχει μειωθεί και σχεδόν ανάλογα θα πρέπει να μειωθούν και οι θερμίδες που καταναλώνετε. Προσπαθείστε το 70% των ημερησίων θερμίδων που καταναλώνετε να αποτελείται από σύνθετους υδατάνθρακες. Προτιμήστε άπαχο λευκό ή κόκκινο κρέας και ψάρια για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη και περιορίστε στο ελάχιστο τα λίπη αποφεύγοντας σάλτσες, τηγανητά και λιπαρά γλυκά. Περιορίστε επίσης, αν δε μπορείτε να αποφύγετε εντελώς, το αλκοόλ, τον καφέ και τη ζάχαρη. Αυξήστε τη κατανάλωση χυμών, φρούτων και πίνετε αρκετό νερό.

2. Μην πειραματιστείτε σε τίποτα καινούργιο. Τροφές, εξοπλισμός, συνήθειες πρέπει να είναι ότι έχετε δοκιμάσει. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και «κόλπα» που θα αυξήσουν την απόδοσή σας την τελευταία στιγμή.

3. Ότι ήταν να κάνετε από θέμα προπόνησης έχει γίνει. Μην προσπαθήσετε τελευταία στιγμή να κάνετε το κάτι παραπάνω για να πάτε καλύτερα στον αγώνα. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να ξεκινήσετε πιο κουρασμένοι.

4. Κοιμηθείτε καλά, μείνετε ξεκούραστοι και αποφύγετε βαριές δουλειές ή αγγαρείες που σας χαλάνε τη διάθεση εφόσον μπορούν να μετατεθούν για την επόμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο τέλειος ημιμαραθώνιος
Ιστορικά στοιχεία, ρεκόρ αλλά και όσα πρέπει να ξέρετε για να τρέξετε τον τέλειο ημιμαραθώνιο
Περιβάλλων χώρος Ολυμπιακού Σταδίου
Πηγή έμπνευσης. Μαρούσι – μια απο τις δημοφιλέστερες διαδρομές για τρέξιμο στα βόρεια προάστια της Αθήνας
Tι είναι η Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου ή αλλιώς VO2max;
Πώς υπολογίζεται, πού χρησιμεύει και τι ακριβώς μας δείχνει ο σημαντικότερος δείκτης αντοχής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο