55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Tην Κυριακή 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Μαυρομάτι Καρδίτσας ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος – Προκήρυξη

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 55 χρόνια έτσι και  φέτος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του Ήρωα του 21 Γ. Καραϊσκάκη ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας  σε συνεργασία με την Κοινότητα Μαυρομματίου οργανώνουν τον 55ο  Καραϊσκάκειο Δρόμο ο οποίος είναι ένας από τους μακροβιότερους αθλητικούς δρόμους στην Ελλάδα.

Ο αγώνας ο οποίος έχει περάσει  πλέον στη συνείδηση των συμμετασχόντων σαν θεσμός για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο, με τη συμμετοχή αθλητών από όλη σχεδόν την Ελλάδα  θα διεξαχθεί  την Κυριακή 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 στο Μαυρομμάτι  σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών και αθλητριών . 

[Στη πρώτη κατηγορία θα συμμετάσχουν δρομείς από 17 μέχρι και 29 ετών –γεννηθέντες το 2005. Και από εκεί και πάνω οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανά  πενταετία ]. 

Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν εκείνη τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετασχόντων .  

Κύπελλα θα δοθούν στον  πρώτο   κάθε κατηγορίας και στους τρεις  πρώτους  της γενικής κατάταξης οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις υπόλοιπες τυχόν βραβεύσεις. Επίσης εάν ο αριθμός των συμμετασχόντων σε μία κατηγορία δεν υπερβαίνει τους τρείς αθλητές δεν θα δημιουργείται κατηγορία. Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών με εκκίνηση για τα παιδιά ώρα 7.00 μ.μ. από το γήπεδο του χωριού μας και τερματισμό στην πλατεία . 

Η εκκίνηση για τους ενήλικες θα γίνει στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου , και ο τερματισμός επίσης στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον επιβλητικό  έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατά μήκος της διαδρομής  θα υπάρχουν  σταθμοί με κρύο εμφιαλωμένο νερό .

Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν συλλεκτικά αναμνηστικά μετάλλια , και δίπλωμα συμμετοχής . Μετά τον τερματισμό η εκδήλωση θα συνεχιστεί  με  το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου  ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ .

Τις απονομές στους πρώτους αθλητές θα κάνει για μία ακόμη χρονιά ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης .

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα τηλ. 2445097571 κιν.6977947689 κ. Δημ. Γιώτη,

 [Οι Δρομείς οι οποίοι δεν επιβαρύνονται σε τίποτα για την συμμετοχή τους πρέπει να είναι στο σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ στο Μαυρομμάτι [πλατεία] μία  ώρα  πριν την εκκίνηση ].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
3ο Chios Hardstone Trail
Έρχεται ο ορεινός αγώνας της Χίου
8ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο