3ος Αγώνας Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
3ος Αγώνας Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 3ος Αγώνας Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης στην Αρεόπολη. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

3ος Αγώνας Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης – Προκήρυξη

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με περηφάνια και τιμή σας προσκαλεί να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε στον 3ο ΑΓΩΝΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ με τις εξής διαδρομές:

  1. AΡΕΟΠΟΛΗ – ΟΙΤΥΛΟ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ 21,5 χλμ.
  2. ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΛΙΜΕΝΙ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ 9,5χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή 13/03/2022

Tόπος: Αρεόπολη Λακωνίας

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 και οι 2 αγώνες

Εκκίνηση – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης – Άγαλμα Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη!

ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Οι αγώνες ουσιαστικά ακολουθούν την διαδρομή που έκαναν ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τους ξεσηκωμένους Μανιάτες στις 17 Μαρτίου 1821, προκειμένου να πάνε στην Καλαμάτα, για να την απελευθερώσουν από τον Τουρκικό Ζυγό, και εντάσεται μέσα στα πλαίσια των εορτασμών των εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για την Κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 στην Αρεόπολη!!!

Έτσι και εμείς με τις διαδρομές που σχεδιάσαμε, ακολουθάμε την εν λόγω πορεία μέχρι ένα σημείο, προκειμένου να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΕΡΩΧΗ ΜΑΝΗ, ΤΗΝ 17η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821! Οι εν λόγω αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2022 μέσα στις εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για την 201η Επέτειο της Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!

Και οι 2 διαδρομές γίνονται με την μέθοδο του πέρα δώθε, και πορεύονται μαζί μέχρι και το 5ο χιλιόμετρο στο Λιμένι – την πατρίδα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου διαχωρίζονται μιας και η μεγάλη διαδρομή θα κινηθεί μέχρι το Οίτυλο, ενώ η μικρή των 9,5 χλμ. θα γυρίσει πίσω!

ΑΓΩΝΑΣ 21,5χλμ.

Ο αγώνας των 21,5 χλμ. θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί ακριβώς της Κυριακής 13/03/2022! Ο αγώνας κάνει την διαδρομή Αρεόπολη – Λιμένι – Νέο Οίτυλο – Οίτυλο και πίσω όπου τερματίζει και πάλι από εκεί που ξεκίνησε στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, μπροστά από το άγαλμα του Άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη! Η αναστροφή στο Οίτυλο θα πραγματοποιηθεί στην πλακόστρωτη πλατεία της κοινότητας!

Οι σταθμοί του ανεφοδιασμού είναι οι εξής:

  1. 5o χλμ. Λιμένι
  2. 10,7ο χλμ. Πλατεία Οίτυλου
  3. 16,5ο χλμ. διασταύρωση προς Λιμένι
  4. Τερματισμός(ΑΡΕΟΠΟΛΗ)

Ο αγώνας ουσιαστικά καλύπτει την διαδρομή που διασχίζει το πέταλο του Κόλπου του Οίτυλου, και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες και επίπονες ανηφόρες στα εξής τμήματα της διαδρομής: από το 7,5ο – 10,7ο χλμ. και από το 17ο – 21ο χλμ. περίπου!

Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι 3 ώρες – μέχρι τις 13.00!

Όλοι οι δρομείς θα λάβουν ένα μοναδικό ξεχωριστό μετάλλιο, ενώ θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι και οι 6 πρώτες της γενικής κατηγορίας

Κόστος συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής!

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΑΓΩΝΑΣ 9,5χλμ.

Ο μικρότερος αγώνας των 9,5 χλμ. θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί ακριβώς της Κυριακής 13/03/2022! Ο αγώνας κάνει την διαδρομή Αρεόπολη – Λιμένι και πίσω όπου τερματίζει και πάλι από εκεί που ξεκίνησε στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, μπροστά από το άγαλμα του Άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη! Ο μικρός αγώνας θα πορευτεί  μέχρι και το 5ο χλμ. όπου εκεί στον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού στην έξοδο από το Λιμένι, θα στρίψει αριστερά και θα ανηφορίσει για να κατευθυνθεί ξανά προς την Αρεόπολη!

Οι σταθμοί του ανεφοδιασμού είναι οι εξής:
στο 5o χλμ. στο Λιμένι και μετά στον τερματισμό!

Ο αγώνας έχει την εξής επίπονη ανηφόρα από το 5ο – 9ο χλμ. περίπου!

Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζεται στην 1 ½ ΄ώρα – μέχρι τις 12.00!

Όλοι οι δρομείς θα λάβουν ένα μοναδικό ξεχωριστό, ενώ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας, ενώ ΔΕΝ θα υπάρχουν ηλικιακές βραβεύσεις!

Κόστος συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής!

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

  • Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει το πρωί της ημέρας του αγώνα 13 Μαρτίου 2022 στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, από τις 08.30 το πρωί! Θα υπάρχουν 2 ξεχωριστές γραμματείες μία για τον κάθε αγώνα
  • Οι απονομές θα ξεκινήσουν περίπου στις 13.00 περίπου πάνω στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες
  • Η στάθμευση των οχημάτων σας, απαγορεύεται να γίνει παραπλεύρως της Κεντρικής πλατείας της Αρεόπολης, και θα πρέπει να τα αφήσετε έξω από αυτήν και πάνω στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα
  • Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.
  • Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει τις τελευταίες 90 ημέρες, ενώ μπορεί να συμμετάσχει το 5% από τους συνολικά δηλωθέντες, που φέρουν RAPID TEST 48 ωρών ή PCR 72 ωρών

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε στα 6936853165/ 6955985506 (Γορανίτης Παύλος) ή στο [email protected]

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ!!!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Godzilla Xanthi Trail
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο