19ος Μινωικός Άθλος

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Μινωικός Άθλος 2021

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης& ο Σύλλογος Δρομέων υγείας Μεγαλόνησος  διοργανώνουν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 τον 19ο Μινωικό άθλο 70χλμ. Στην διαδρομή Φαιστός Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλαθα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ.στην διαδρομή Κνωσός -Φαιστός Κνωσός (δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα)

Ο αγώνας υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου.

Με την συνδρομή της Ομάδας Διάσωσης Φίλιος Ζεύς το τμήμα Σαμαρειτών Μεσαράς το  ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία

Βοήθεια θα προσφέρουν όπως κάθε χρόνο οι κοινότητες & Πολιτιστικοί Σύλλογοι των: Μοιρών- Αγίων Δέκα- Αγίας Βαρβάρας- Βενεράτου-Δαφνών. Και μέλη των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Σύλλογος Δρομέων Υγείας  Μεγαλονήσου ως οργανωτική επιτροπή.

Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές

ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ: την παραμονή του αγώνα Σάββατο 4/12 και ώρα 18:00 θα γίνει στο κέντρο εστίασης bar-raki κέντρο Ηρακλείου για αθλητές εκτός Κρήτης

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 05:45 δωρεάν με λεωφορείο από την Πλατεία 18 Άγγλων στην είσοδο του Βορείου λιμενοβραχίονα προς φρούριο Κούλες.

07:15  Συγκέντρωση αθλητών  στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού

08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 9 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 6 ώρες

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στα 70 χλμ 40 ευρώ .. για απλή συμμετοχή (τμήμα της διαδρομής)10 ευρώ για την ποδηλατοδρομία 20 ευρώ.

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 χλμ:

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 χλμ:
στο 7οχλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) -26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ

Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά- 42 χλμ. (τσεκ μαραθωνίου) στην διακλάδωση προς Δαφνές έξω από το Βενεράτο. περιοχή Δαφνών -50 χλμ-54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-διασταύρωση προς Γούρνες -Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό  στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

Η συμμετοχή σε Μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον Μινωικό άθλο να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων.

Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν κάνει τα εμβόλια για τον covid-19 να έχουν νοσήσει να έχουν πρόσφατο self-test. Επίσης να έχουν   περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ που τους επιτρέπει την συμμετοχή τους σε αγώνα υπεραπόστασης, το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου θα  έχουν συνοδό σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 140 χλμ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: 06:45 στην Κνωσό (αρχαιότητες)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:00 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ: δεν υπάρχει

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 140ΧΛΜ: Εκκίνηση από Κνωσό- Λεωφόροι_Κνωσού- Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων Ηρακλείου-Μοιρών Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού-επιστροφή-περιφερειακή οδός -Μοιρών- Ηρακλείου -στην έξοδο από Αγ.Βαρβάρα προς Ηράκλειο στρίβουμε δεξιά προς Αγ.Θωμά -Αυγενική-Βενεράτο- Δαφνές- βγαίνουμε στον περιφερειακό Μοιρών -Ηρακλείου-Γιόφυρος -62 Μαρτύρων -Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση- Λ.Κνωσού-τερματισμός Κνωσός.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20 ευρώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκοινωνία των οχημάτων δεν θα διακοπεί και οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν για την δική τους ασφάλεια τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς, επίσης στο κομμάτι από Γιόφυρο και μέχρι την Κνωσό πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί..Ποδηλάτης που δε θα τηρεί τα παραπάνω θα αποκλείεται από την οργανωτική επιτροπή από την διοργάνωση.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 140 χλμ. Από την Κνωσό θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας που θα έχει νερό -ισοτονική-γλυκά-σταφίδες. Επίσης στην Φαιστό θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό -πάρες-χυμούς- αναψυκτικά-ισοτονικα- και φαγώσιμα .

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης) γραφείου 2810344774 & κινητά 6972016000& 6955547666 [email protected]
Βραβορτης Ιωάννης: 6979245598

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Race For Autism Gr 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
20ος Olympus Marathon
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα
8ος Αραφήνειος Αγώνας Δρόμου 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο