5ος Μαραθώνιος Κρήτης

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Μαραθώνιος Κρήτης 2021

Ο Μαραθώνιος Κρήτης αποτελεί μία πολιτιστική και, κυρίως, αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στα Χανιά από το 2016. Αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα Πράσινο Μαραθώνιο και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων (καλεντάρι) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Για τον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης, ο Αγώνας Δρόμου των 5 χλμ. είναι αφιερωμένος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από αυτήν, και ο Αγώνας Δρόμου των 2,5 χλμ. είναι αφιερωμένος στη Μάχη της Κρήτης (Μάιος 1941), στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 80 ετών από αυτήν.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 13 Ιουνίου 2021

Ο Μαραθώνιος Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες:
Μαραθώνιου Δρόμου,
10 χλμ., 5 χλμ. & 2,5 χλμ.

Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.), με Συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.),τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Ε.Α.Σ.Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της AIMS και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Νυχτερινός Αγώνας Κουρκούλας - KOYRKOYLA NIGHT RUN
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
10ος Επετειακός Δρόμος Αθανάτων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο