7ο Corfu Old Town Trail

Αγώνες στην Κέρκυρα

Share

Την Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα το 7ο Corfu Old Town Trail. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Το «Corfu Mountain Trail»  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με το και την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν το 7ο Corfu Old Town Trail το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Το Corfu Mountain Trail  που διοργανώνει την αθλητική αυτή συνάντηση εδώ και έξι χρόνια και έχει μακρά εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών διαδρομών. Το Urban Trail περιλαμβάνει επιλεγμένες  διαδρομές, μέσα στον αρχιτεκτονικό ιστό της παλιάς πόλης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών συλλόγων και φορέων.

Με αφετηρία τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου και τερματισμό το «Λιστόν», το πρόγραμμα περιλαμβάνει: περιπατητική διαδρομή 6.5 χιλιομέτρων και αγώνες δρόμου 6.5  & 14 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Η συμμετοχή στο«OLD TOWN TRAIL» 14χλμ  θα είναι 15€ και  στο “QUICK OLD TOWN TRAIL” 6 χλμ. θα είναι  10€ και στις δύο αυτές διαδρομές το κόστος συμμετοχής  θα είναι για φιλανθρωπικό  σκοπό συμπεριλαμβάνει μπλουζάκι finisher , χρονομέτρηση  και snack τερματισμού .

Πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο: corfumountaintrail.com   ..

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο  ηλεκτρονικά   στη σελίδα του www.corfumountailtrail.com   έως 5  Οκτωβρίου  στο χώρο εκκίνησης δεν θα γίνουν έγγραφες .

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Αυτή είναι η έκδοση πόλεως, ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) απόστασης 14χλμ και  6χλμ. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στο δημαρχειο San Giacomo και ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, όπως επίσης και τα δύο παλάτια (Ασιατικής τέχνης και Μον ρεπό). Συγκεκριμένα μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνάει από την πλακάδα του Αγίου , διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και μας οδηγεί  στο λόφο του νέου Φρουρίου συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης .Περνάει την γνωστή κι ως Καρντελάκουες έχοντας κάτω αριστερά μας την εβραϊκή συνοικία, με πορεία  προς το Δημαρχείο  (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (καθολικό ναό), και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας με τα πολλά καντούνια. Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται και το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Επίσης στον ιστορικό χώρο θα  δούμε την παλιά έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Αντάμου (Φρειδερίκου Άνταμς) μεταγενέστερα (μετά την ένωση) παραχωρημένη στο Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και νυν μουσείο. Επιστρέφουμε από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας με τις  χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα) και μπαίνουμε στο Παλαιό Φρούριο, το βενετσιάνικο αριστούργημα. Αφού περιηγηθούμε εντός, ακολουθεί το Μποσκέτο, περνάμε από τον κήπο του λαού, το περιστύλιο των ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το βενετσιάνικο πηγάδι, και τέλος η Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων. Μετά από αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή  ανάμεσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO τερματίζουμε στο φημισμένο Λιστόν, σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συμμετέχουν περίπου 200 αθλητές κάθε χρόνο με πρώτη διοργάνωση το 2014.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές 6 και 14 χιλιομέτρων και σε 20 διαφορετικά σημεία των διαδρόμων θα υπάρχουν χαρούμενες , διασκεδαστικές και καλλιτεχνικές εκπλήξεις στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει η τοπική μας παράδοση και τέχνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10
17.00 -2100  Παραλαβή αριθμών στον κήπο του λάου.

ΣΑΒΒΑΤΟ  10/10
17:00 Εκκίνηση αγώνα
18:00 Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου αθλητή
20.30 Τελευταίος αθλητής
17:30 Ο Περίπατος 6χλμ σε συνεργασία με ορειβατικό σύλλογο Κέρκυρας στην διαδρομή των 6χλμ με ξενάγηση στα μνημεία  δωρεάν
18:30 Απονομές – Τελετή Λήξης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Αγώνας Αίγινα Trail
Δείτε περισσότερα για τη διοργάνωση
Tihiorace Trail Running 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Πεντελικόν Μάραθων - Trail Run Pentelikon Marathon - Nέα ημερομηνία
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο