6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο δάσος Κουρί

Αγώνες 5 και 10χλμ. και για παιδιά στο δάσος Κουρί

Share

Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Κουρί,  σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Αγωγή” , την Ένωση Πτυχιούχων καθηγητών Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου “Κένταυρος” διοργανώνουν τον 6ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού.  

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης

Μάθετε περισσότερα για το δάσος Κουρί (από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης)

“Το Δάσος Κουρί είναι αισθητικό πεδινό δρυοδάσος στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού του Νομού Μαγνησίας, 1 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από το Δ.Δ. της Ευξεινούπολης. Έχει επίσης χαρακτηριστεί Περιοχή Βιογενετικού Αποθέματος και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Παλαιότερα κάλυπτε περίπου 20.000 στρέμματα από το Νεοχωράκι έως την παραλία του Αλμυρού και από τα ρέματα του Πλατάνου έως και το Χολόρεμα κοντά στο Αϊδίνι, καθώς αποτελούσε φυσική συνέχεια της χλωρίδας του όρους Όθρυς. Σήμερα, το Δάσος καταλαμβάνει 1.200 στρέμματα σε περίφραξη. Ως πεδινό δρυοδάσος, πρόκειται για σπάνιο οικοσύστημα στην Ελλάδα. Επίσης, έχει σημαντική αξία ως χώρος περιβαλλοντικής ενημέρωσης πολιτών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και αναψυχής.

Καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδη δρύ (quercus pubescens) μέσου όρου ηλικίας 160 χρόνων, αλλά στο δάσος απαντώνται επίσης βελανιδιές (quercus ithaburensis var. macrolepis) καθώς και ποδισκοφόροι (quercus pendunculiflora).”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» - bwin
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Επιδαύριος Δρόμος 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο