10ος Επιδαύριος Δρόμος 2019

5-5-2019: Αγώνας στην Επίδαυρο

FacebookTwitterEmailShare

Την Κυριακή 5 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Επίδαυρο ο 10ος Επιδαύριος Δρόμος 2019.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και η whynot (ΡΩΤΑΣ ΠΗΤΕΡ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ), προκηρύσσουν τον «10ος Επιδαύριο Δρόμο » με αφετηρία το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου. 

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 05-05-2019 Τόπος διεξαγωγής: ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:00 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου. 

Αποστάσεις – Κατηγορίες – Ηλικίες: Δρομικά events: 

a. Αγώνας 15km 
Αφετηρία: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 
Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου 
Ηλικία Αθλητών: +16 years old Ηλικιακές κατηγορίες: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, +60 

Περιγραφή διαδρομής Απόσταση: 14.70km, Elevation Gain (Θετική κλήση): 371m 
Ο αγώνας ξεκινάει από το Μικρό θέατρο της Επιδαύρου όπου οι αθλητές θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την εκκίνηση. Η διαδρομή στα πρώτα μέτρα είναι χωμάτινη καθώς βρισκόμαστε σε αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια η διαδρομή εναλλάσσεται μεταξύ κυβόλιθων και ασφάλτου. Οι αθλητές περνούν από το λιμάνι της Επιδαύρου, μέσα από το χωρίο και στην συνέχεια κατευθύνονται προς το Λυγουριό. Στο 8,5km χιλιόμετρο, αρχίζει το χωμάτινο ανηφορικό μονοπάτι (trail) με διάρκεια περίπου 2,5km. Μετά το τέλος του μονοπατιού, οι αθλητές τρέχουν για περίπου 2.5km σε άσφαλτο, πριν συνεχίσουν σε χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο αρχαίο στάδιο, όπου και τερματίζουν. 

b. Αγώνας 5km 
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Λυγουριού 
Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου 
Ηλικία Αθλητών: +16 years old Ηλικιακές κατηγορίες: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, +60 

Περιγραφή διαδρομής Απόσταση: 5km, Elevation Gain (Θετική κλήση): 33m 
Ο αγώνας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του Λυγουριού, όπου οι αθλητές θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την εκκίνηση. Η διαδρομή είναι εύκολη και σχεδόν τα πρώτα 4km ασφάλτινη. Οι αθλητές λίγος πριν φθάσουν στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου, στρίβουν αριστερά για να ακολουθήσουν τον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στον τερματισμό. 

Παράλληλα θα διεξαχθούν και παιδικοί αγώνες και περιπατητική διαδρομή.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://why-n.gr/event/epidavrios-dromos-2019/

Για να κατεβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα είναι το Α και το Ω. Στον 31ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει αναλάβει την ενυδάτωση των 2.000 και πλέον δρομέων που θα λάβουν μέρος βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να πετύχουν ένα νέο ρεκόρ αλλά και να ξεδιψάσουν μετά την προσπάθειά τους. Δείτε περισσότερα.
Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του 29ου Αγώνα Δρόμου Yγείας Αθήνας 10 χλμ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά. Περισσότεροι από 1.500 δρομείς κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών σε μία πραγματική γιορτή για το τρέξιμο. Ο καιρός ήταν ιδανικός για αγώνα και έτσι οι επιδόσεις κινήθηκαν σε πολύ καλό επίπεδο. Νικητές του αγώνα ο Κώστας Δρόσος με 32:03 και η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα με 41:20. Δείτε όλα τα αποτελέσματα
3-6-2018: Αγώνας 16 χλμ. στην Κερατέα
Back to Top