8ος Δρόμος Σέιχ Σου

5-5-2019: O αγώνας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Share

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη του αγώνα:

“Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον “8ος Δρόμος Σέιχ Σου”, με  Δρόμο 16 χιλιομέτρων και Λαϊκό Δρόμο 4 χιλιομέτρων, υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ., του Δήμου – Πυλαίας Χορτιάτη και την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ – ΙΘΑΚΗ. στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.
Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της πόλης μας, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ήπιο ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 5 Μαϊου 2019.

Τόπος Διεξαγωγής:
 Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, Σέϊχ Σου

* Δρόμος 16 χλμ για δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας.
* Λαϊκός δρόμος 4 χλμ για παιδιά, αρχάριους δρομείς και πεζοπόρους.

Ώρα Εκκίνησης: 

– 9:00 π.μ. για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων.
– 9:10 π.μ. για τον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων.

Χρονικό όριο Δρόμου 16 χιλιομέτρων:

Για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων, χρονικό όριο διέλευσης από τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ορίζονται η 1 ώρα και 30 λεπτά και χρονικό όριο τερματισμού οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

Περιγραφή Δρόμου 16 χιλιομέτρων :

Ο δρόμος έχει εκκίνηση και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά την γέφυρα στην προέκταση της οδού Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16 χλμ από τα οποία τα 14,5 χλμ είναι δασικός δρόμος και 1,5 χλμ είναι μονοπάτι.

Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα. Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 3ο χλμ. Ακολουθεί επίπεδη και κατηφορική διαδρομή ως το 4,5 χλμ, που βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερό).

Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει επίπεδα και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 6,5 χλμ, όπου οι δρομείς αφήνουν τον δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ περίπου. Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται στα 360μ,  ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 8,5 χλμ. βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά. Στο 12,5 χλμ. υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερά) και σε 100 μέτρα οι δρομείς συναντούν τον αρχικό δασικό δρόμο, που τους οδηγεί στον τερματισμό.

Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζονται ο χάρτης της διαδρομής του δρόμου των 16 χλμ και το υψομετρικό διάγραμμα.

Περιγραφή Λαϊκού Δρόμου 4 χιλιομέτρων:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του λαϊκού δρόμου είναι το κιόσκι εισόδου του Σέιχ Σου, 100μ μετά την αερογέφυρα του Περιφερειακού, στην προέκταση της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα. Η διαδρομή περιλαμβάνει δασικό δρόμο και μονοπάτι του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σου, με διαδοχή ανηφορικού και κατηφορικού τμήματος. 
Δεν υπάρχει  σταθμός νερού στην διαδρομή.

Χρονικό όριο λαϊκού δρόμου 4 χιλιομέτρων:

Δεν υπάρχει όριο χρόνου στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων.

Ασφάλεια – Διευκολύνσεις:

Την ασφάλεια και την υγιειονομική κάλυψη των δρομέων θα έχει η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜ.Α.Κ) Καλαμαριάς με 12 διασώστες, τρία οχήματα και ιατρική υποστήριξη στον χώρο της εκκίνησης. 
Θα υπάρχουν δύο χημικές τουαλέτες επί της πεζογέφυρας της Περραιβού.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος ΕΙΧ μετά την γέφυρα της οδού Περραιβού. Τα οχήματα θα σταθμεύουν πριν από τη γέφυρα της Περραιβού και τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι τα οχήματα των διασωστών, της διοργάνωσης και των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να τηρούν την απαγόρευση.

Δικαίωμα συμμετοχής :

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Οι αγωνιζόμενοι, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό, ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν και ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα

Στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει στην αίτηση συμμετοχής την ημέρα του αγώνα.

Κόστος και Δηλώσεις Συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής στον δρόμο των 16 χλμ είναι 5 €.
Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (πριν τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης) στο λογαριασμό   GR14 0172 2730 0052 7309 3915 393, (Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) της τράπεζας Πειραιώς, 
Στην αιτιολογία της κατάθεσης στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) να αναγράψετε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΣΣ2019, π.χ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΣΣ2019. 
Στην συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό κατάθεσης στην αίτηση συμμετοχής. 
Εναλλακτικά μπορείτε να πληρώνετε κάθε Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 19:30 στο γραφείο του Συλλόγου (Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο, Θύρα 16) και έπειτα να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση.
***Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια ως και 3 ευρώ***

Η συμμετοχή στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ και η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται στην Γραμματεία από τις 08:00 έως τις 08:45.

Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές, ο αριθμός των 300 (τριακοσίων) δρομέων στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων.

Όριο συμμετοχών για τον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων είναι οι 300 δρομείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2019, εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις συμμετοχής.

Η Αίτηση Συμμετοχής θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής, που βρίσκεται στο τέλος αυτού του κειμένου.

Στην περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας παρακαλείσθε να την γνωστοποιήσετε με μήνυμα, έως την Κυριακή 28 Απριλίου στο e-mail του ΣΔΥΘ: [email protected]

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων θα γίνονται αποκλειστικά από τις 08:00 έως τις 08:45 στο χώρο της εκκίνησης (στην γραμματεία του Λαϊκού Δρόμου) την Κυριακή 5/5/2019.

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:

Στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες για άνδρες και γυναίκες:19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω.

Για να γίνει απονομή σε μια κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετάσχει από 3 δρομείς και άνω. Σε μη συμμετοχή τριών αθλητριών ή αθλητών σε μια κατηγορία αυτή συγχωνεύεται με την προηγούμενη.  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα.

Στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων δεν θα γίνουν βραβεύσεις κατηγοριών, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες (δρομείς, μικροί και μεγάλοι, πεζοπόροι και αρχάριοι) θεωρούνται νικητές και θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και ελφρύ γεύμα στον τερματισμό.
Θα βραβευθεί όμως η μεγαλύτερη Ομαδική Συμμετοχή, (π.χ. σχολείων, γυμναστηρίων, συλλόγων, γειτονιάς κλπ), εφόσον δηλωθεί πριν τον αγώνα, στο email του ΣΔΥΘ [email protected] , στα γραφεία του συλλόγου, ή στην γραμματεία του αγώνα την ημέρα του αγώνα.

Ώρα προσέλευσης και Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών των δρομέων θα γίνει την Κυριακή 5/5/2019 στην Γραμματεία από τις 08:00 έως τις 08:45.  Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση δηλαδή στις 08:45, γι’ αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 08:30.

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων:

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων θα γίνει το αργότερο έως τις 8:45, δίπλα από την γραμματείία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παραλαβή τους.

***ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σας παρακαλούμε να ΜΗΝ συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής (Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής), εάν δεν έχετε πληρώσει (ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ) το αντίτιμο συμμετοχής σας και δεν έχετε αριθμό κατάθεσης ή απόδειξης.***

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
***Τα στοιχεία σας να τα γράφετε με ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα.***

Πληροφορίες-Επικοινωνία:  [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1-1-2017: Κάλεσμα για τρέξιμο την Πρωτοχρονιά από τον Σύλλογο της Δυτικής Αττικής
Έτοιμοι για ρεκόρ!
Για νέο ρεκόρ συμμετοχών βαδίζει ολοταχώς ο 5ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος “Θανάσης Σταμόπουλος” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στη διαδρομή Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Δείτε τα τελευταία νέα του αγώνα!
Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Όπως του αξίζει!
Μία μεγάλη γιορτή ήταν ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας! Χιλιάδες κόσμου έτρεξαν στη μεγάλη απόσταση αλλά και στα μικρότερα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ. που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και όλοι τερμάτισαν σε ένα σχεδόν γεμάτο Παναθηναϊκό στάδιο σε ένα κλίμα που σπάνια μπορεί κανείς να ζήσει. Μεγάλος νικητής ο Ρέιμοντ Μπεττ με νέο ρεκόρ διοργάνωσης, 2:11:45 ενώ πρώτοι Έλληνες ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης με 2:21:56 και η Μάγδα Γαζέα με 2:44:42.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο