The Golden Lion Road 2019 – O Δρόμος του Χρυσού Λιονταριού

15-6-2019: Αγώνας στη Νεμέα

Share

O Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π) διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, με συνδιοργανωτή τον Α.Ο Δρομεων Κορινθίας “ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ”, για πρωτη φορά τον αγώνα δρόμου περιπου 18km με την ονομασία  “THE GOLDEN LION ROAD 2019” (O Δρόμος του Χρυσού Λιονταριού) το Σάββατο απόγευμα στις 15/06/2019.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) διοργανώνει στην περιοχή του Δήμου Νεμέας δρομική μαζική εκδήλωση με δύο διαδρομές των 18km και 6.5km, και την ονομασία:

“Ο Δρόμος του Χρυσού Λιονταριού 2019”, (The Golden Lion Road 2019) το Σάββατο 15 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΟΣΛΜΑ – Υ, με συνδιοργανωτή τον Α.Ο Δρομέων Κορινθίας Εφυραίοι Ωκυπώδες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείτε για πρώτη φορά με στόχο να συνδέσει τρεις αρχαίους ιστορικούς χώρους και προορισμούς: την Αρχαία Νεμέα, την Φλιούντα, και τα Αηδόνια.
Η διαδρομή των 18km σαν αφετηρία θα έχει τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας στο μουσείο του οποίου μεταξύ των άλλων εκθεμάτων φιλοξενείτε και ο “Θησαυρός των Αηδονιών”.
Ο Αρχαιολογικός αυτός χώρος περιλαμβάνει τον εμβληματικό ναό με το Ιερό του Νέμειου Δία, και το αρχαίο στάδιο όπου εκεί γινόταν από το 573 πχ οι αθλητικοί αγώνες “Νέμεα”.
Καθώς οι συμμετέχοντες δρομείς θα αφήνουν πίσω τους την κοιλάδα της Αρχαίας Νεμέας θα συναντήσουν την σύγχρονη κωμόπολη της Νεμέας. Στην αρχαιότητα η πόλη αυτή ονομαζόταν Φλιούς και στους μέσους χρόνους μετονομάστηκε σε Άγιο Γεώργιο από την ομώνυμη μικρή Βυζαντινή εκκλησία. Από τις αρχές του 20ου αιώνα και με μέχρι σήμερα φέρει το όνομα Νεμέα. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Φλιούντα θα τα συναντήσουν οι δρομείς  στα δεξιά της διαδρομής, ενώ στην συνέχεια θα τρέχουν δίπλα στις όχθες του Ασωπού ποταμού, και ανάμεσα στον μεγαλύτερο αμπελώνα σε έκταση ζώνη οίνων ΠΟΠ της Ελλάδας, που καλύπτει συνολικά 30.000 στρέμματα φυτεμένα με την εκλεκτότερη ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργήτικο. 

Τελικός προορισμός των δρομέων το Δ.Δ. Αηδόνια Νεμέας όπου εκεί βρίσκεται το Αρχαίο Μυκηναϊκό νεκροταφείο. Οι θαλαμοειδείς πρώιμης μυκηναϊκής εποχής τάφοι είναι το αποκορύφωμα της τριλογίας των αρχαίων ιστορικών χώρων και προορισμών.
Από το σύμπλεγμα αυτών των λαξευτών τάφων προέρχεται και ο περίφημος “Θησαυρός των Αηδονιών”. Το 1976 βρέθηκαν είκοσι τάφοι οι οποίοι είχαν συληθεί όλοι τους, με τα ευρήματα να έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε γκαλερί της Ν. Υόρκης το 1993 όπου είχαν δοθεί για δημοπρασία.  Μετά από διαμάχη και διαπραγματεύσεις του Ελληνικού κράτους και των εκεί δημοκρατών και των αντίστοιχων αρχών, επέστρεψαν το 1996 και εκτίθενται πλέον στο Αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Νεμέας. 

Η σημασία όμως είναι ότι το Ελληνικό κράτος βάση αυτής της επιστροφής του “Θησαυρού των Αηδονιών” συνεχίζει τον αγώνα ώστε να επαναπατριστούν και τα υπόλοιπα κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού μας, όπως τα γλυπτά του Παρθενώνα, αγάλματα και θησαυροί που βρίσκονται σε άλλα μουσεία ανά τον κόσμο.

Η διαδρομή των 6.5 km  θα έχει αφετηρία το Μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων με μια όμορφη κυκλική αλλά και απαιτητική  διαδρομή μέσα από πλατάνια, ελιές, αμπέλια, τρεχούμενα νερά εντός και περιμετρικά από το μικρό χωριό , με τερματισμό και πάλι στον χώρο του Μυκηναϊκού νεκροταφείου των Αηδονίων. 

Προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη της δρομικής μαζικής άθλησης  ως συλλογική διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στις μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις , καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάδειξης της περιοχής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική της άνθιση. 

Στόχος μας είναι η διοργάνωση αυτή να αποτελέσει μια βιωματική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και τους θεατές με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους αλλά και την κοινότητα.
Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στον συμμετέχοντα αλλά και στους θεατές μία όμορφη εκδήλωση  ενώ ταυτόχρονα αυτή, να αποτελέσει ορόσημο τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ώρα εκκίνησης της μεγάλης διαδρομής των 18km:
Στις 17:45 μμ από τον εξωτερικό χώρο του αρχαίου σταδίου στην Αρχαία Νεμέα. 

Χρονικό όριο τερματισμού:
2h: 45′

Απόσταση διαδρομής:
18km κυρίως ασφάλτινη, εκτός από το κομμάτι των 2km δίπλα στον Ασωπό ποταμό (χωμάτινος δρόμος).
Κατά την διαδρομή θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά περίπου στο 5ο km, στο 9.5km και 14km, με αντίστοιχα στο πρώτο θα υπάρχουν νερά, στο δεύτερο ενεργειακά ποτά και νερά και στον τρίτο σταθμό θα έχει νερά.

Ώρα εκκίνησης της μικρής διαδρομής των 6.5km :
Στις 18:30μμ από τον χώρο του Μυκηναϊκού νεκροταφείου των Αηδονίων. 

Χρονικό όριο τερματισμού:
1h και 15′

Απόσταση διαδρομής:
6.5 km περιέχει σε εναλλαγές χωμάτινα (μονοπάτια – δρόμος) και ασφάλτινο δρόμο.
Κατά την διαδρομή θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά περίπου στο 3.5km .

Γενικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης και Τεχνικές Οδηγίες.

1. Οι αριθμοί των δρομέων μαζί με τα t-shirt θα δοθούν την ημέρα της εκδήλωσης από την γραμματεία που θα βρίσκεται στα Αηδόνια.
Η γραμματεία της διαδρομής των 18km θα ανοίξει στις 15:30 έως 16:30.
Η γραμματεία της διαδρομής των 6.5km θα ανοίξει στις 16:30 έως 17:45.
Οι δρομείς που θα έρθουν με συλλόγους καλό θα είναι να κάνουν ομαδικές εγγραφές και να πάρουν οι υπεύθυνοί τους τα πακέτα με τους αριθμούς και τα t-shirt ώστε να τα μοιράσουν αυτοί.
Από τους διοργανωτές προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση έτσι ώστε να σας δοθεί το ατομικό πακέτο σας και να γίνουν οι εκκινήσεις των διαδρομών ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα τους. (Οι διοργανωτές θα έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους των συλλόγων για την παράδοση των πακέτων).

2. Θα υπάρχουν καθορισμένοι χώροι parking για τα λεωφορεία και τα ΙΧ των δρομέων ώστε να μην εμποδίσουν την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

3.Οι απονομές θα γίνουν στις 20:15 στα Αηδόνια. 
Παροχές εκδήλωσης και των δύο διαδρομών 

4. Για την διαδρομή των 18 km τρεις σταθμούς τροφοδοσίας. 
Για την διαδρομή των 6.5 km ένας σταθμός τροφοδοσίας. 

5. Στον τερματισμό θα έχει νερά, χυμούς, σάντουιτς .

6. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής) και για τις δύο διαδρομές, με σημείο ελέγχου μόνο στην διαδρομή των 18km.

7. Τεχνικό t-shirt 

8. Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους δρομείς. 

9. Κύπελλα στους τρεις πρώτους/τες άνδρες/γυναίκες της γενικής κατάταξης οι οποίοι δεν θα βραβευτούν και στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες

10. Για την διαδρομή των 18 km θα προσφερθούν κύπελλα στους πρώτους/τες άνδρες – γυναίκες και μετάλλιο στον/στην 2ο/2η και 3ο/3η νικητή – νικήτρια των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών: 18 – 29 , 30 – 39 , 40 – 49, 50 – 59, και 60 +.
Για την μικρή διαδρομή των 6.5 km θα προσφερθούν κύπελλα στους 3 πρώτους/τες άνδρες – γυναίκες. 
Όλοι οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους ευθύνη, ενώ προτείνεται να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις ικανότητας για άσκηση.
Η συμμετοχή επιτρέπετε σε δρομείς και των δύο φύλων άνω των 18 ετών. 

11. Θα έχει ασθενοφόρο και δύο ιατρούς.

12. Θα έχει πληρώματα εθελοντών αναγνωρισμένων σωματείων για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιστατικά (πρώτες βοήθειες) εντός της κάθε διαδρομής. 

13. Θα έχει οχήματα και μηχανές των διοργανωτών κατά τις διαδρομές  για την δυνατή ασφάλεια των δρομέων όπως και εθελοντές που θα φροντίσουν για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης.  

14. Θα έχει λεωφορεία για την μετακίνηση των δρομέων της μεγάλης διαδρομής από τα Αηδόνια προς την εκκίνηση στην Αρχαία Νεμέα από 16:00 έως 17:00 .

15. Δώρα για τους συμμετέχοντες αλλά και στον χώρο των απονομών έκθεση και δοκιμή τοπικών  προϊόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσεις συμμετοχή πάτησε ΕΔΩ
Μετά την ολοκλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής σας εγγραφής δεν θα έρθει άλλη επιβεβαίωση. 
Η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής θα κλείσει στις 12/06/2019 στις 22:00 ή έως να συμπληρωθούν οι 500 και για τους δύο αγώνες. 
Κόστος συμμετοχής για την διαδρομή των 18 km : 10.00 euro
Κόστος συμμετοχής για την διαδρομή των 6.5 km : 8.00 euro

Τα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ:
429/002297 – 76

IBAN Λογαριασμού: GR 9101104290000042900229776

Στο όνομα: Κεραμίδας Γεράσιμος /Ταμίας 

Την ημέρα της εκδήλωσης θα γίνουν περιορισμένος αριθμός εγγραφών, (ανάλογα φυσικά με την πληρότητα των εγγραφών στην ηλεκτρονική φόρμα).

Για πληροφορίες σχετικές με την εκδήλωση επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα :
6946498748 – 6955591120 Από Δευτέρα έως Παρασκευή
Τις ώρες 18:00 έως 22:00, Σάββατο και Κυριακή
Από 09:30 πμ έως 13:00 & 18:00 έως 22:00
Υπεύθ. Διοργάνωσης: Καρυώτης Γεώργιος, Πρόεδρος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.)»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελέσματα από τον Απολλόδωρο
Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 ολοκληρώθηκε ο 12ο Δρόμος του Απολλόδωρου προς τιμή του αρχαίου Αιαναίου δρομέα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την επωνυμία Αιαναία Άθλα. Δείτε τα αποτελέσματα.
Ο Σύλλογoς Βετράνων Αθλητών Στίβου Αργολίδας Καραθώνα Ναυπλίου διοργανώνουν τον 10ο αγώνα δρόμου Αργολικού Κόλπου την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011.
Κυριακίδεια 2019
27-1-2019: Αγώνας 10 χλμ. στη Φιλοθέη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο