Κωνσταντίνεια 2019 Run Deskati & Αγώνας Ορεινού Δρόμου

7-4-2019: Αγώνες ορεινού δρόμου και σε δημόσια οδό

Share

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη του αγώνα:

“Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο ΓΣ Δεσκάτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης, προκηρύσσουν τους αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό και Ορεινού δρόμου, με την επωνυμία «KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2019», σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1 . ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Δεσκάτη Γρεβενών, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

2.1 Ορεινός Δρόμος 16 χλμ. ώρα έναρξης 09.00 π.μ.:

Η Αφετηρία βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας στα Καμβούνια όρη και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Δήμου Δεσκάτης.

Συνολικό μήκος : 16.7 χλμ.
Ημερομηνία και ώρα εκκίνησης : Κυριακή 7-4-2019: 09.00 π.μ.
Εκκίνηση : Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας
Τερματισμός : Κεντρική πλατεία Δήμου Δεσκάτης
Θετική υψομετρική (συνολική ανάβαση): 740μ.
Αρνητική υψομετρική (συνολική κατάβαση) : 840μ.
Μέγιστο υψόμετρο : 1500 μ
Σταθμοί τροφοδοσίας : 4
Ποιότητα διαδρομής : Μονοπάτι 9.3 χλμ. (55%) , χωματόδρομοι 5.3 χλμ. (32%) , Άσφαλτος 2.0 χλμ. (13%)

Περιγραφή:
Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, χωματόδρομο και ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Έχει σημείο εκκίνησης στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας σε υψόμετρο 991μ., ακολουθεί κατεύθυνση Δυτική και μετά από 200μ. εισέρχεται σε σηματοδοτημένο μονοπάτι πλάτους < 1μ. ήπια ανηφορικό για 3.1χλμ. μέχρι την ξηρολίμνη (1ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1020μ.) που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο, από όπου φαίνονται ο Μπούρινος, η Βασιλίτσα, όλος ο κάμπος από την Ανθρακιά έως την Παλιουριά (όλη η περιοχή της Φλουριάς δηλαδή) με τις πανέμορφες λίμνες (του Πολυφύτου και του φράγματος του Αγ. Ιλαρίωνα) αλλά και ο Όλυμπος. Στη συνέχεια αρχίζει το πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής αφού ανηφορίζουμε για 3.0χλμ. σε μονοπάτι πλάτους < 1μ. (Θετική υψομετρική 460μ.) περνώντας μέσα από ένα πανέμορφο ελατοδάσος για να φτάσουμε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Δεσκάτης (2ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1470μ.). Στη συνέχεια αρχικά σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο για 600μ ήπια ανηφορικό φτάνουμε στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής 1500μ. και στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Κοσμά μπαίνουμε σε μονοπάτι κατά μήκος της κορυφογραμμής της Βουνάσας, κατηφορικό για 3.1χλμ. (αρνητική υψομετρική 163μ.) φτάνοντας στο 10ο χλμ. της διαδρομής (3ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1330μ.). Συνεχίζουμε να κατηφορίζουμε για 2.5 χλμ. σε χωματοδρομο και για 1χλμ. σε μονοπάτι μέσα σε ελατοδάσος (αρνητική υψομετρική 157μ.) φτάνοντας στο 13.5ο χλμ. της διαδρομής (4ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1165μ.). Βγαίνοντας από το ελατοδάσος με τον χωματόδρομο να εναλλάσσεται με μονοπάτι για 1.8χλμ μπαίνουμε στα τελευταία 1.4χλμ. ασφαλτωστρομένου δρόμου που μας οδηγεί στη κεντρική πλατεία της Δεσκάτης (αρνητική υψομετρική 270μ. – Υψόμετρο 875μ.).
Η διαδρομή του αγώνα θα έχει σημανθεί (προσωρινή ή μόνιμη σήμανση), με ταινία σήμανσης ή άλλο υλικό και θα εποπτεύεται σύμφωνα με τους κανονισμούς για να εξασφαλιστεί ότι οι δρομείς τηρούν την εγκεκριμένη διαδρομή. Δεν απαιτούνται ικανότητες προσανατολισμού από τους συμμετέχοντες. Επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα διαδρομής καθώς και υψομετρικό.

Στην εκκίνηση, στον 2ο σταθμό (6.3χλμ.) και στον τερματισμό θα υπάρχουν τουαλέτες.
Για τη μετάβαση των αθλητών στην εκκίνηση του αγώνα θα διατεθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν, το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, στις 07.30 π.μ. από το Καταφύγιο και στις 07.45 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Δεσκάτης.

2.2 Δρόμος 10χλμ. ώρα έναρξης 11.00 π.μ.:

Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει από την πλατεία της πόλης στην οδό Μονδαίας διασχίζοντας την πλακόστρωτη οδό του ένδοξου λοχαγού Μανουσάκη και περνώντας από την γέφυρα «Σακαβάρα» φτάνουν στην οδό του ποιητή Χρ. Μπράβου διασχίζοντας την συνοικία «ΣΑΝΤΟΒΟ» φτάνουν στον κόμβο της «Παδίτσας» και συνεχίζοντας στον δρόμο που γίνεται το «μεγάλο παζάρι» φτάνουν στην διασταύρωση του Κέντρου Υγείας και στρίβουν δεξιά επί του επαρχ. Δρόμου Δεσκάτης-Γρεβενών και προχωρώντας ευθεία αφήνουν πίσω το Γεωπάρκο «ΤΗΘΥΟΣ», το κλειστό γυμναστήριο και τον πευκόφυτο «ΤΡΕΤΙΜΟ» κατευθύνονται προς τον κόμβο του «ΚΟΥΣΛΑ» ακολουθούν τον επαρχιακό δρόμο Ελασσόνας Γρεβενών περνώντας μέσα από ένα πευκόφυτο δρομάκι που τους οδηγεί σε μια αναστροφή αντικρίζοντας την πόλη της Δεσκάτης τον Όλυμπο , τα Καμβούνια και την Πίνδο η διαδρομή συνεχίζει από την τοποθεσία του σταυρού προς την Δεσκάτη από τον κεντρικό δρόμο Γρεβενών Δεσκάτης διασχίζοντας την οδό Ταλιαδούρη φτάνουν στο «Δημαρχιακό Μέγαρο» της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και στρίβοντας δεξιά επί της οδού Μονδαίας να φτάσουν στην κεντρική πλατεία. Οι δρομείς τρέχουν την διαδρομή 2 φορές για να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τη δεύτερη στροφή, στην κεντρική πλατεία.

2.3 Δρόμος 5χλμ. ώρα έναρξης 12.15 π.μ.:

Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει από την πλατεία της πόλης στην οδό Μονδαίας διασχίζοντας την πλακόστρωτη οδό του ένδοξου λοχαγού Μανουσάκη και περνώντας από την γέφυρα «Σακαβάρα» φτάνουν στην οδό του ποιητή Χρ. Μπράβου διασχίζοντας την συνοικία «ΣΑΝΤΟΒΟ» φτάνουν στον κόμβο της «Παδίτσας» και συνεχίζοντας στον δρόμο που γίνεται το «μεγάλο παζάρι» φτάνουν στην διασταύρωση του Κέντρου Υγείας και στρίβουν δεξιά επί του επαρχ. Δρόμου Δεσκάτης-Γρεβενών και προχωρώντας ευθεία αφήνουν πίσω το Γεωπάρκο «ΤΗΘΥΟΣ», το κλειστό γυμναστήριο και τον πευκόφυτο «ΤΡΕΤΙΜΟ» κατευθύνονται προς τον κόμβο του «ΚΟΥΣΛΑ» ακολουθούν τον επαρχιακό δρόμο Ελασσόνας Γρεβενών περνώντας μέσα από ένα πευκόφυτο δρομάκι που τους οδηγεί σε μια αναστροφή αντικρίζοντας την πόλη της Δεσκάτης τον Όλυμπο , τα Καμβούνια και την Πίνδο η διαδρομή συνεχίζει από την τοποθεσία του σταυρού προς την Δεσκάτη από τον κεντρικό δρόμο Γρεβενών Δεσκάτης διασχίζοντας την οδό Ταλιαδούρη φτάνουν στο «Δημαρχιακό Μέγαρο» της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και στρίβοντας δεξιά επί της οδού Μονδαίας να φτάσουν και να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία.

2.4 Δρόμος 1.000μ. μαθητών-τριων Δημοτικών Σχολείων ώρα έναρξης 11.05 π.μ.:

Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει από την κεντρική πλατεία της πόλης στην οδό Μονδαίας κατηφορίζοντας επί της πλακόστρωτης οδού Παπανδρέου έχοντας στο αριστερό μας χέρι το διατηρητέο «Παλιό Σχολείο» και συνεχίζοντας δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου κατεβαίνουν την Τσιμισκή και στην συνέχεια στρίβοντας δεξιά στην Ρήγα Φεραίου κατευθυνόμαστε προς τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς και αφήνοντας πίσω μας την παραδοσιακή βρύση του Ταλιαδούρη επί της οδού Καραμανλή φτάνουμε στο «Δημαρχιακό Μέγαρο» στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης στρίβοντας δεξιά επί της οδού Μονδαίας για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στην Κεντρική πλατεία.

2.5 Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.

2.6 Καλούνται οι αθλητές – αθλήτριες να τηρήσουν πιστά τη σωστή πορεία και την ειδική σήμανση της διαδρομής, όπως και τις οδηγίες των Κριτών.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

09:00 – 16χλμ. Πανελληνίου Πρωτ. Ορεινού δρόμου Α-Γ & Ανεξαρτήτων Δρομέων
11:00 – 10χλμ.
11:05 – 1.000μ. Μαθητών – τριων Δημοτικών Σχολείων
12:15 – 5χλμ.

3.1 Ώρα εκκίνησης αγώνα 16χλμ: 09.00
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 16χλμ λήγει στις 12.00. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 3 ώρες.
Στον 2ο σταθμό τροφοδοσίας (6.3χλμ. περίπου – Καταφύγιο Βουνάσα), μπορεί να ζητηθεί από κάποιον αθλητή να εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω υπέρβασης χρόνου (1:20 ώρα από την εκκίνηση με βάση το χρονόμετρο της διοργάνωσης).
3.2 Ώρα εκκίνησης αγώνα 10χλμ: 11.00
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 10χλμ λήγει στις 12.15. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15΄.
3.3 Ώρα εκκίνησης αγώνα 5χλμ: 12.15
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 5χλμ λήγει στις 13.15. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 60΄.
3.4 Ώρα εκκίνησης αγώνα παιδιών: 11.05

3.5 Στους αγώνες εφαρμόζεται η πρακτική της εκκίνησης “κατά κύματα”. Οι δρομείς τοποθετούνται σε blocks εκκίνησης με βάση τις επιδόσεις τους όπως δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής που υποβάλλουν και οι οποίες ελέγχονται και διασταυρώνονται από την αρμόδια επιτροπή του αγώνα.

3.6 Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων, στις 13.15, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει οφείλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη πάνω στο πεζοδρόμιο, αφού η διαδρομή θα δοθεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

4. ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑI ΗΛΙΚΙΑΣ

• Αγώνας 10χλµ: 200 (Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 2003 ή μεγαλύτεροι)
• Αγώνας 5χλµ: 400 (Μπορούν να συμμετάσχουν γεννηθεί το 2006 ή μεγαλύτεροι)
• Αγώνας 16χλµ Ορεινό Τρέξιμο: 150 (Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 1999 ή μεγαλύτεροι)
• Αγώνας 1.000μ.Παιδιών: 150 (Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά της Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξης δημοτικού – γεννημένα το 2007, 2008, 2009)

Μικρότερες ηλικίες από τις παραπάνω αναφερόμενες ανά αγώνα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, έχουν οι αθλητές – αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε Σωματεία – Μέλη του ΣΕΓΑΣ και ανεξάρτητοι δρομείς.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης (πιστοποίηση υγείας), το οποίο και επισυνάπτεται.
Δεν επιτρέπεται σε κανένα δρομέα η συμμετοχή σε δύο ή τρείς αγώνες της διοργάνωσης. AΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Δρομείς που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2001 και μικρότεροι), θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους (επισυνάπτεται στη δήλωση συμμετοχής).

6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

6.1 Οι εγγραφές για τους αγώνες (Αγώνας 16χλμ, 10χλμ, 5χλμ και Παιδιών) υποβάλλονται είτε online μέσω της ιστοσελίδας https://dimos-deskatis.gr είτε με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης που συνοδεύει την προκήρυξη, σε ένα από τα παρακάτω σημεία:

– Δημαρχείο Δεσκάτης (1ος όροφος – Γραφείο Δ.Ε.Π.Α.Π.) : Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-13.00 ή στο e-mail : [email protected] και fax : 2462 351105
– Γραφεία Ε.Α.Σ. Δυτ. Μακεδονίας, Αγ. Αθανάσιου 36, 52100 , Καστοριά: Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-13.00 ή στο e-mail: [email protected] και fax: 24670 23746

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κ. Ελευθερία Ανανιάδου στο τηλέφωνο 24670 23746 ή την κ. Βασιλική Ντάβαρη στο τηλέφωνο 2462 351117

6.2 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τον αριθμό συμμετοχών ανά αγώνα ως εξής: Δρόμος 16χλμ. έως 150 αθλητές-τριες
Δρόμος 10χλμ. έως 200 αθλητές-τριες
Δρόμος 5χλμ. έως 400 αθλητές-τριες
Δρόμος 1.000μ. έως 150 μαθητές-τριες

6.3 Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στο βαθμό που τα άρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Εγγραφές μετά την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παραπάνω όρια συμμετοχής και μόνο στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Σάββατο 6 Απριλίου: 10.00 – 20.00
Κυριακή 7 Απριλίου: 07.00 – 11.00

6.4 Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Δημαρχείο Δεσκάτης (Ισόγειο), τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Σάββατο 6 Απριλίου: 10.00 – 20.00
Κυριακή 7 Απριλίου: 07.00 – 11.00

6.5 Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) και αναφέρει τον αριθμό συμμετοχής του και της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ). Δεν παραδίδεται κανένας αριθμός συμμετοχής χωρίς την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κλπ.).
Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα και αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα. Διαφορετικά ΔΕΝ θα είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού.

6.6 Τον αριθμό συμμετοχής σας, μπορείτε να τον μάθετε στο Κέντρο Εγγραφών (Δημαρχείο Δεσκάτης, Ισόγειο), από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον αριθμό συμμετοχής τους για τον αγώνα.

Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει:
• Φάκελο με:
– τον αριθμό συμμετοχής του και ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης
– παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής
– αυτοκόλλητο για την τσάντα του δρομέα
• Τσάντα δρομέα με
– τις Τεχνικές Οδηγίες του αγώνα
– Τεχνικό t-shirt της διοργάνωσης
Στην περίπτωση του Αγώνα Παιδιών, ο αριθμός συμμετοχής και οι παραμάνες δεν δίνονται σε φάκελο αλλά χωριστά, καθώς δεν περιλαμβάνεται chip χρονομέτρησης (δεν υπάρχει χρονομέτρηση στον Αγώνα Παιδιών).

6.7 Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής ο αγωνιζόμενος δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Προκήρυξης των αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.

7. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

7.1 Η συμμετοχή στους Αγώνες έχει συμβολική συνδρομή 5 Ευρώ, ενώ για τους μαθητές-τριες είναι ΔΩΡΕΑΝ:

ΑΓΩΝΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

T-SHIRT

ΠΟΣΟ

ΔΡΟΜΕΙΣ

16χλμ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

5,00 €

10χλμ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

5,00 €

5χλμ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

5,00 €

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ

10χλμ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ

5χλμ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ

1.000 μ.

ΟΧΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ

7.2 Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:
(α) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης
( ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΙΒΑΝ GR2001102440000024448001685, Δικαιούχος: ΓΣ Δεκάτης)
(β) είτε με μετρητά κατά την παράδοση της συμπληρωμένης αίτησης εγγραφής.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής θα γίνεται με επίδειξη της απόδειξης πληρωμής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με φαξ ή email στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (fax: 24670 23746, email: [email protected]).

8. ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

8.1 Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στην Κεντρική
Πλατεία Δεσκάτης με δικά τους μέσα. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (για τον Αγώνα 10χλμ στις 10.00, για τον Αγώνα 5χλμ στις 11.15 και για τον αγώνα παιδιών 10.05).

8.2 Στον Αγώνα 16χλμ, για τη μετάβαση των δρομέων στην εκκίνηση του αγώνα (Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας) θα διατεθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν, το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, στις 07.30 π.μ. από το Καταφύγιο και στις 07.45 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Δεσκάτης. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

9. ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται πάνω στην Κεντρική Πλατεία Δεσκάτης.

10. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 10 λεπτά πριν την εκκίνηση όλων των αγώνων, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Το block εκκίνησης στο οποίο έχει τοποθετηθεί κάθε δρομέας αναγράφεται επάνω στον αριθμό συμμετοχής του. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

11.1 Αγώνα 16 χλμ.
Η τροφοδοσία των δρομέων στη διαδρομή του αγώνα των 16 χλμ. θα πραγματοποιείται από 6 σταθμούς υποστήριξης αθλητών, όπου θα προσφέρεται νερό (στον 2ο και 5ο εκτός του Νερού θα προσφέρονται ενεργειακές μπάρες, ηλεκτρολύτης και ξηροί καρποί. Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης αθλητών θα υπάρχει και στην Αφετηρία – Τερματισμό του αγώνα.

#

ΣΤΑΘΜΟΣ

Χλμ.

νερό

(ml)

ηλεκτρολύτης

(ml)

Ενεργειακή

τροφή

ξηροί

καρποί

Τροφοδοσία Αγώνα 16χλμ

 

Εκκίνηση Ιερά Μονή

 

*

 

 

 

1

Ξηρολίμνη

3.1

150

 

 

 

2

Καταφύγιο Βουνάσα

6.5

100

 

*

*

3

Καλύβα

Λύχνα

10.0

100

100

 

 

4

Σταυροδρόμι Δεσκάτης – Ελάτης

13.5

150

 

*

*

 

Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Δεσκάτης

16.7

*

*

*

*

Οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φέρει τον αριθμό κάτω από ρούχα, θα πρέπει φτάνοντας στο σταθμό ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό ελέγχου θα θεωρείται άκυρος.

11.2 Αγώνες 5χλμ. και 10 χλμ.
Η τροφοδοσία των δρομέων στη διαδρομή των αγώνων των 5χλμ. και 10χλμ. θα πραγματοποιείται από 2 σταθμούς υποστήριξης αθλητών, όπου θα προσφέρεται νερό. Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης αθλητών θα υπάρχει και στην Αφετηρία – Τερματισμό του αγώνα.

12. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

12.1 Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (με αναμεταδότες). Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Δημαρχείο.

12.2 Στους Αγώνες υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης τόσο στην εκκίνηση και τον τερματισμό, όσο και σε ενδιάμεσα σημεία για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, τον τερματισμό και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα ακυρώνεται.

12.3 Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης και των ενδιάμεσων χρόνων τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εφόσον τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν νόμιμα.
2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις όλες ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου.
3) Τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

12.4 Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (gun time) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (net time).

13. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

13.1 Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας αναμνηστικό μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό, σύμφωνα με τις
υποδείξεις των διοργανωτών.

13.2 Οι δρομείς παραλαμβάνουν την Πλαστική Τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα από το χώρο όπου την παρέδωσαν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν χρειαστεί ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί άμεσα από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού.

14. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

14.1 Tο αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να παραδώσουν τους πλαστικούς σάκους, που θα δοθούν από τους διοργανωτές, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στον οποίο θα έχουν τοποθετήσει το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής τους για να τα παραλάβουν μετά τον τερματισμό. Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

14.2 Η παράδοση των σάκων στους δρομείς θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

15. ΕΠΑΘΛΑ

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια νικητών.

16. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

16.1 Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.
Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

16.2 Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας αναμνηστικό μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό, σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

16.3 Όλα τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό οδηγούνται σε ειδικά ελεγχόμενο χώρο στην ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΠΛΑΤΕΙΑ. Στο χώρο αυτό θα δίνεται το μετάλλιο της συμμετοχής και εμφιαλωμένο νερό. Από το σημείο αυτό θα τα παραλάβουν οι κηδεμόνες τους.

16.4 Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με τους Κανονισμούς.

17. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ελεύθερη βούληση. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.
Τα παιδιά – με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους – θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
Δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά πριν τους αγώνες.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (πιστοποίηση υγείας) συμπληρωμένο.

18. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Δεσκάτης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες αναζήτησης και διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Σε κάθε σημείο ελέγχου και στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές – Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

19. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης.
Διαμονή: Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει έκπτωση στα καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες δρομείς και τους συνοδούς τους.

20. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

20.1 Ενστάσεις που αφορούν την συμμόρφωση αθλητή-αθλήτριας με τους κανονισμούς και
επηρεάζουν την κατάταξη των έξι (6) πρώτων νικητών και νικητριών θα μπορούν να υποβάλλονται, εκτός των όσων αναφέρονται παρακάτω και κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα και μέχρι τριάντα (30) λεπτά από την ανακοίνωση των έξι (6) πρώτων νικητών-νικητριών.

20.2 Οι υπόλοιπες ενστάσεις, λόγω της ιδιομορφίας της διοργάνωσης, ως προς τα αποτελέσματα και την κατάταξη μπορούν να υποβληθούν και μέχρι το αργότερο πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη του αγωνίσματος. Ως προθεσμία υποβολής ενστάσεων ορίζεται η Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ώρα 15:00.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας.

21. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Η εποπτεία – επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει περισυλλογή και διακομιδή.
Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.
Δεν επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας από τους αθλητές και εξωτερική βοήθεια ή συνοδεία προς τους αθλητές.
Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.
Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.)
Θα υπάρχει διαδικασία περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα.

22. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Οργανωτικός υπεύθυνος των αγώνων ορίζεται ο κ. Πετσούλας Ιάκωβος, μέλος Δ.Σ ΣΕΓΑΣ

23. ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τεχνικοί υπεύθυνοι και υπεύθυνοι διαδρομής & εγκατάστασης ορίζονται, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας κ. Θανάσης Ελευθεριάδης και ο Κ.Φ.Α κ. Ρουκάς Λάμπρος, προπονητής του ΓΣ Δεσκάτης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ος Αγώνας Δρόμου «Κοσμάς ο Αιτωλός»
Η προκήρυξη της διοργάνωσης
1ο Aegina Marathon Challenge & 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αίγινας «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος»
19-9-2014: Για άλλη μία χρονιά θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο ο 6ος Διεθνής Ημιμαρθώνιος Αίγινας «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος» ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και το 1ο Aegina Marathon Challenge.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο