Hydra’s Trail Event 2019

6/7-4-2019: Ορεινοί αγώνες στην Ύδρα

Share

Το διήμερο 6-7 θα διεξαχθούν στην Ύδρα το Hydra’s Trail Event 2019.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

Downhill
3,9 χλμ  με 500 μ. αρνητική υψομετρική διαφορά
Ο μοναδικός αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα!  Σίγουρα η πιο γρήγορη κούρσα στο ορεινό τρέξιμο! Ένας αγώνας για όσους πραγματικά ξέρουν να τρέχουν στα μονοπάτια!!!
Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Μονή Πρ. Ηλία λίγο κάτω από την ψηλότερη κορυφή του νησιού το «Έρως». Οι αθλητές θα ανέβουν ως εκεί πεζοπορικά.
Η εκκίνηση θα δίνεται ανά είκοσι δευτερόλεπτα για κάθε αθλητή και θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Το υψόμετρο είναι 500μ.
Ο τερματισμός θα γίνεται στην αψίδα στο λιμάνι, σε υψόμετρο μηδενικό, αφού έχουν διανυθεί 3.9 χλμ

Ero’s Mountain Trail
Μιας και η Ύδρα είναι ένα νησί χωρίς δρόμους έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση το δίκτυο μονοπατιών της. Τα μονοπάτια αυτά ενώνουν εξωκλήσια, οικισμούς, παραλίες, παλιά χωράφια, βοσκοτόπια και φυσικά φτάνουν μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του νησιού.
Τι είναι το Eros Mountain Trail είναι μια διαδρομή 26,3χλμ. που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές του ορεινού τοπίου της Ύδρας. Μοναδικά ορεινά μονοπάτια που σχεδόν πάντα έχουν θέα προς την θάλασσα αλλά διέρχονται και από ψηλές κορυφές. Αυτό όμως που θα συναρπάσει περισσότερο τον κάθε δρομέα είναι το μοναδικό φαινόμενο του να τρέχεις σε μονοπάτια δίπλα στη θάλασσα.
Φυσικά το όνομα το πήρε από το ψηλότερο βουνό του νησιού, το «Έρως».

Rock Race
Η μικρή διαδρομή της Κυριακής απευθύνετε σε όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση από τις ορεινές ομορφιές της Ύδρας αλλά δεν έχουν την κατάλληλη προετοιμασία για να συμμετέχουν στην μεγάλη διαδρομή. Φυσικά το τεχνικό τερέν αλλά και η υψομετρική της την κάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και την κατατάσσουν στις αυθεντικές trail running διαδρομές. Μάλιστα χαρακτηριστικό της είναι τα επαναλαμβανόμενα ανεβοκατεβάσματα.
Απόσταση 13,14χλμ. με θετική υψομετρική 600μ.
Η εκκίνηση θα γίνει από το λιμάνι στις  και το πρώτο τμήμα της διαδρομής είναι κοινό με αυτό της μεγάλης διαδρομής όπως και το τελευταίο. Η διαδρομή του 2017 έχει αλλαγές σε σύγκριση με τα τρία πρώτα χρόνια με στόχο την αναβάθμισή της ποιοτικά. Πλέον αποτελεί έναν πραγματικό αγώνα βουνού με την υψομετρική να ανέρχεται στα 600μ. σε απόσταση 13, 14χλμ.

Run & Fun
Μια πραγματικά fun διαδρομή που ανήκει στην κατηγορία city trail. Ιδανική για να γνωρίσει ο αθλητής τον αστικό ιστό της Ύδρας. Τα σοκάκια με τα πέτρινα αρχοντικά θα συναρπάσουν τον δρομέα.
Η αρχιτεκτονική του νησιού ίσως σας ωθήσει να αγνοήσετε τον χρόνο και απλά να απολαύσετε το τρέξιμο. Άλλωστε η απόσταση των 5χλμ είναι ιδανική ακόμα και για τους αρχάριους. Φυσικά και η επιλογή να γίνει ο αγώνας το Σάββατο το απόγευμα δεν είναι τυχαία.

Junior’s Mini Race
Η διαδρομή για τα μικρά παιδιά έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ασφαλής και ευχάριστη για τους μικρούς αθλητές. Είναι ιδανική και για τους γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια και να εμψυχώσουν τα παιδιά στο αθλητικό τους ξεκίνημα.
Ξεκινά δίπλα στο Μουσείο όπου ακριβώς ξεκινούν και οι υπόλοιποι αγώνες. Η αψίδα εκκίνησης θα υπάρχει και για τα παιδιά ώστε να δοθεί ένας εορταστικός τόνος. Η διαδρομή είναι κατά μήκος του λιμανιού. Αφού διασχίσουν 650μ. θα μπουν σε παράδρομο ελαφρά ανηφορικό και μετά από 100μ. θα επιστρέψουν στο κεντρικό καλντερίμι του λιμανιού αλλά με αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι θα έχουν διαγράψει έναν μικρό κύκλο επιστρέφοντας στα σημείο εισόδου στον παράδρομο. Από εδώ και πέρα η διαδρομή επιστροφής είναι η ίδια με τα αρχικά 650μ.
Η διαδρομή είναι επίπεδη (μόνο +10μ.). Είναι επίσης κατά 90% ορατή από το σημείο εκκίνησης – τερματισμού. Η επιφάνεια τρεξίματος είναι η πλακόστρωση του λιμανιού. Η συνολική απόσταση είναι 1300μ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://hydrastrail.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1οι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος «Platanus Trail»
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Μπόγκοτς και Συκοπετή νικητές στο Βέρμιο
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου ο αγώνας δρόμου: «3ος Ημιμαραθώνιος Βερμίου» στη Νάουσα με νικητές τους Μπόγκοτς και Συκοπετή.
Αέρας Βυζαντίου
16-11-2008: Ο αγώνας-φόρος τιμής του Δήμου Τεμένους στο μεγάλο Βυζαντινό αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά δεν αφήνει ασυγκίνητους τους δρομείς δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκτός από τις δυνάμεις τους και την κρητική φιλοξενία.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο