Ανώμαλος Δρόμος Δυτικής Μακεδονίας 2019 (ματαιώθηκε)

17-2-2019: Αγώνες ΣΕΓΑΣ στο Άργος Ορεστικό

Share

Την Κυριακή 17 Φεβρουρίου θα διεξαχθουν αγώνες ΣΕΓΑΣ στο Άργος Ορεστικό με την ονομασία: Ανώμαλος Δρόμος Δυτικής Μακεδονίας 2019.

«Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5231/26-11-2018 κεντρική προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ, η   ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού και τον Φιλαθλητικό σύλλογο Άργους Ορεστικού , προκηρύσσουν τους  αναπτυξιακούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος  έτους  2019, ΠΠ-ΠΚ Α΄- Β΄-ΜΙΝΙ ,  με  τους  παρακάτω  όρους:

1.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κυριακή 17 Φεβρουάριου   2019, ώρα 11.00

2.  ΤΟΠΟΣ
ΔΑΣΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ 

3. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ

4X1.000 μ.                  Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ)             Μόνο  γεννηθ.                           2008-2009-2010

2.000 μ.                      Κ14 (ΠΠ-ΠΚ Β΄)                Μόνο  γεννηθ.                           2006-2007

3.000 μ.                      Κ16 (ΠΠ-ΠΚ Α΄)                Μόνο  γεννηθ.                           2004-2005

4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

α) Στην κατηγορία Κ12 η διεξαγωγή του αγωνίσματος θα έχει τη μορφή σκυταλοδρομίας 4 Χ 1.000 μ, με τη συμμετοχή 2 αγοριών και 2 κοριτσιών σε κάθε ομάδα. Το κάθε σωματείο ή σχολείο μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες σκυταλοδρομίας επιθυμεί.
Ο τρόπος διεξαγωγής της σκυταλοδρομίας θα γίνει με την εξής σειρά (αγόρι-κορίτσι-αγόρι-κορίτσι).

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

α) Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής   οι αθλητές  – αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους – ες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε σωματείο της Ε.Α.Σ Δυτικής Μακεδονίας η είναι αθλητές – αθλήτριες σωματείων από άλλες Ε.Α.Σ.
γ) Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μαθητές – μαθήτριες, που φοιτούν σε Δημοτικά, Γυμνάσια  αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
– Οι μαθητές – μαθήτριες θα συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους, στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

6.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Θα γίνονται στα  γραφεία  της  ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την  Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019,στο ειδικό έντυπο πατώντας εδώ, κανονικά συμπληρωμένο, με email στο [email protected] .
Καμία  δήλωση  δεν  θα  γίνει  δεκτή  μετά  την  παρέλευση της  ημερομηνίας, αλλά  και  κατά  την  ημέρα  των  αγώνων.
Επίσης  στη  δήλωση  συμμετοχής  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ θα  πρέπει να γράφεται ο αριθμός  δελτίου του  αθλητή-τριας καθαρά,  άλλως  δεν  θα  αναγράφεται  στο  πινάκιο.  
Ο αριθμός συμμετοχής κατά κατηγορία  είναι  απεριόριστος.
Όλοι οι αθλητές-τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.
Ο εκπρόσωπος του σωματείου κατά την έναρξη των αγώνων, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια αυτών, να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία  των αθλητών-τριών, για να τα παραδώσει στον Αλυτάρχη ή στον Τεχνικό υπεύθυνο των  αγώνων  εφόσον ζητηθούν, θεωρημένα από τον  Γιατρό

7. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:

α) Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως  στην αίθουσα κλήσης 40΄ τουλάχιστον πριν την έναρξη του αγωνίσματός προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την κάρτα υγείας του αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με το νόμο 4479/2017.

β) Οι αθλητές – τριες που είναι από μετεγγραφή της τελευταίας περιόδου και δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας και ηλικίας και απαραίτητα θεωρημένη την κάρτα υγείας αθλητή.

γ) Οι μαθητές – μαθήτριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:
1)  Αποδεικτικό  έγγραφο της ηλικίας τους ( ταυτότητα η πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία)
2) Ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες χωρίς κίνδυνο της υγείας τους ή το Ατομικό Δελτίο Υγειάς Μαθητή «Α.Δ.Υ.Μ.» ή κάρτα υγείας αθλητή άλλου αθλήματος (τα πιστοποιητικά υγείας ισχύουν για ένα έτος από την έκδοσή τους).

8. ΕΠΑΘΛΑ:

Θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σύμφωνα με τα παρακάτω:

α) Κατηγορία Κ12: Στις τρεις πρώτες ομάδες και στους 4 αθλητές (2) – αθλήτριες (2) που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες ομάδες (4Χ1.000).

β) Κατηγορίες Κ14 – Κ16 : Στους τρεις (3) πρώτους-ες της ατομικής κατάταξης.

9. ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

α) Οι Αναπτυξιακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, ΔΕΝ έχουν αξιολόγηση και ΔΕΝ καλύπτονται έξοδα μετακίνησης για τα σωματεία από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

β) Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF 2018 – 2019.

γ) Αγωνιστική στολή-εμφάνιση αθλητών – αθλητριών:
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς) του συλλόγου τους. Ο κανονισμός αυτός θα έχει εφαρμογή εκτός από την αγωνιστική εμφάνιση και για τη φόρμα του αθλητή-τριας.

δ) Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ε)Τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ κ. Αθανάσιος Ελευθεριάδης.

ζ)Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί εφόσον το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες, ή τεχνικοί λόγοι και ανάλογα από της δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων    

ΩΡΟΛΟΓΙΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11.00           3000 μ.        Κ 16 ΠΠ Α΄

11.25           3000 μ.        Κ 16 ΠΚ Α΄

11.50           2000 μ.        Κ 14 ΠΠ Β΄

12.10           2000 μ.        Κ 14 ΠΚ Β΄      

12.30           4X1000 μ.   Κ 12 ΠΠ-ΠΚ ΜΙΝΙ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνες Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου διοργανώνονται τον ερχόμενο Μάρτιο στο Ναύπλιο κι έτσι ένας ακόμα μαραθώνιος προστίθεται στο εγχώριο αγωνιστικό καλεντάρι. Δείτε την ανακοίνωση των διοργανωτών.
Καραϊσκάκειος Δρόμος 2016
25-6-2016: Για μια ακόμη χρονιά στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας θα διεξαχθούν τα ¨Καραϊσκακεια 2016¨
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου διεξάγεται στο Ναύπλιο αγώνας δρόμου απόστασης 11 χλμ. Ο λόγος για τον Παλαμήδειο Δρόμο 2013. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο