Olympus Marathon 2019

29/30-6-2019: Ορεινοί αγώνες στον Όλυμπο

Share

Το διήμερο 23-30 Ιουνίου θα διεξαχθεί στον Όλυμπο ο Olympus Marathon 2019 και οι παράλληλοι αγώνες.

Αναλυτικά οι αγώνες έχουν ως εξής:

Olympus Marathon
Ο κύριος αγώνας της διοργάνωσης απόστασης 44 χλμ. από τα οποία τα 39 χλμ. κινούνται σε μονοπάτια και τα 5 χλμ. σε άσφαλτο. Η θετική υψομετρική διαφορά που καλύπτουν οι αθλητές φτάνει τα 3200 μέτρα, ενώ η συνολική (θετική & αρνητική) τα 5900 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 3 μέτρα και το ψηλότερο στα 2780 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Δίον – Αγ.Κωνσταντίνος – Ρέμα Ορλιά – Κορομηλιά – Πετρόστρουγκα – Σκούρτα – Οροπέδιο Μουσών – Ζωνάρια – Χονδρομεσορράχι – Πριόνια – Χαράδρα Ενιπέα – Λιτόχωρο.

Olympus Ultra
Αγώνας 66 χλμ. από τα οποία τα 60 χλμ. είναι σε μονοπάτια και τα 6 χλμ. σε άσφαλτο. Η θετική υψομετρική διαφορά που καλύπτουν οι αθλητές φτάνει τα 5200 μέτρα, ενώ η συνολική (θετική & αρνητική) περίπου τα 10000 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 3 μέτρα και το ψηλότερο στα 2910 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Δίον – Ρέμα Ορλιά – Πετρόστρουγκα – Τσιρκνιά – Κρεβάτια – Μπαρμπαλά – Ξερολάκι (ρέμα) – Ράχη Σκολιού – Σκολιό – Σκάλα – Χονδρομεσοράχι – Πριόνια – Χαράδρα Ενιπέα – Λιτόχωρο.

Olympus Vertical
Αγώνας κάθετης ανάβασης στο μονοπάτι «Γουμαροστάλι». Η εκκίνηση του κάθετου χιλιομέτρου δίνεται από τον 200μ πριν τα Πριόνια με υψόμετρο 1000μ και ο τερματισμός γίνεται σε υψόμετρο 2063μ.

Κόψη των Αετών
Αγώνας 14 χλμ. μέτριας δυσκολίας και με σχετιά ήπιες κλίσεις που κινείται σε όλα τα είδη των τερέν. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση τα Πριόνια σε υψόμετρο 1100μ. και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου), ενώ περνά από τα ομορφότερα σημεία στην χαράδρα του Ενιπέα.

Melindra Trail
Αγώνας 5 χλμ. σε εύκολη διαδρομή με ήπιες κλίσεις και 180 μ. υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου).Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 279 μέτρα και το μέγιστο 429. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου στις 19:00, ενώ για τους αγώνες μικρότερης απόστασης (Κόψη των Αετών & Melindra Trail) θα μείνουν ανοιχτές έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:00.

Όλες οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com ενώ για τη συμμετοχή στις μεγάλες αποστάσεις ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια (συμμετοχή σε συγκεκριμένους αγώνες βουνού ή τερματισμό του σε συγκεκριμένα χρονικά όρια)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5o RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY
14-10-2018: Αγώνας με χαρακτήρα fun run 9, 6 & 3 χλμ.
Τελευταία μέρα εγγραφής για τον Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο
Σήμερα Πέμπτη 5/4 λήγουν οι εγγραφές για τον 1ο μητροπολιτικό ημιμαραθώνιο και δρόμο 10.5 χμ που θα γίνει την Κυριακή στο πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού από τον νεοσύστατο σύλλογο “ΕΥΚΛΗΣ”.
17ος Δρόμος Βουνού «Υμηττός»
7-2-2016: Ο ΔΟΠΑΠ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τη ΓΓ Νέας Γενιάς διοργανώνουν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου τον 17ο Δρόμο Βουνού «Υμηττός».
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο