19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας 10χλμ.

20-4-2019: Αγώνας 10 χλμ. στην Καλαμάτα

Share

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας 10χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ διοργανώνει τον 19ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 χλμ. Αφιερωμένος στον Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 10 χλμ. ώρα 18:00
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ. ώρα 18:30
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 1.5 χλμ. ώρα 18:35

Συνδιοργάνωση
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Υπό την αιγίδα
Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Υποστήριξη
Δήμος Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία.
Αφετηρία στην Κεντρική Πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στον χάρτη.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη με banner ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 & 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ. (εκκίνηση 18:00) έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2007 και νωρίτερα (≥12 ετών).
Στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. (εκκίνηση 18:30) δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, γεννημένοι το 2001 ή και νωρίτερα (≥18 ετών) – για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη Γραμματεία).

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 18/3/19 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 18/04/19 και αφορούν στους αγώνες των 10 χλμ. και ΟΧΙ στον παιδικό αγώνα για τον οποίο δεν θα γίνουν εγγραφές.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα 11:00-13:00 στη Γραμματεία.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1,5 χλμ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 18:35
Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1,5 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση. Στον αγώνα συμμετέχουν παιδιά γεννημένα το 2007 – 2008 – 2009 (μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού κατά το σχολικό έτος 2018-2019). Παιδιά γεννημένα μετά το 2010 θα συνοδεύονται υποχρεωτικά στον Αγώνα από τον κηδεμόνα τους.
Παραλαβή αριθμών (χωρίς chip χρονομέτρησης) από τις 11:00 έως και 10 λεπτά πριν την εκκίνηση του Αγώνα.
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, γίνεται με τη βεβαίωση συμμετοχής του κηδεμόνα που θα γίνεται στη Γραμματεία, ή ομαδικά από τον προκαθορισμένο αρχηγό της ομάδας (κατόπιν συνεννόησης αν πρόκειται για ομαδική συμμετοχή σχολείου ή συλλόγου).

Διαδρομή: Αφετηρία στην Κεντρική Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Πλατεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του Αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ στη Γραμματεία του Αγώνα στην Κεντρική Πλατεία Β. Γεωργίου από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.
Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα διατεθούν στον Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας.

ΔΡΟΜΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥ
Θα υπάρξουν δρομείς ρυθμού για χρόνο τερματισμού 45-50-55-60 λεπτά.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ.
Θα υπάρξουν αποτελέσματα κατηγοριών (όχι απονομές). Στο Δυναμικό Βάδισμα δεν θα υπάρξουν απονομές. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στους αγώνες 10 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Στον αγώνα των 1,5 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν θα υπάρξουν απονομές. Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους καθώς και σε τιμώμενους αθλητές.

Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που δηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή το οποίο θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη Γραμματεία του Αγώνα.

Θα υπάρχουν ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στο 5ο χιλιόμετρο. Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου, γ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (δ) τηρούν τους κανονισμούς θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα – όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους.
Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής, η είσοδός τους στο τερματισμό θα εμποδίζεται.
Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του Αγώνα.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Για την κάλυψη της διαδρομής τίθεται χρονικός περιορισμός 2 ωρών για το Δυναμικό βάδισμα και 90 λεπτών για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση και η Τροχαία Μεσσηνίας και πάνω από εκατό εθελοντές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων,  πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθε. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο δρόμο όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί, συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα, ποδήλατα κλπ.). Στη διαδρομή εκτός από τους αθλητές πρόσβαση θα έχει ΜΟΝΟ η Τροχαία, και το ΕΚΑΒ για περίπτωση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης.
Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπεύθυνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.
Η παρακολούθηση των αγώνων από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο στους χώρους εκατέρωθεν της διαδρομής.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης. Τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να  ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές θα έχουν πάρει όλα τα δυνατά μέτρα ιατρικής βοήθειας προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού   Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρα, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα όπως και στην εκκίνηση – τερματισμό, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και το ρουχισμό σας στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβετε μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σας από την γραμματεία.
2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
3.Παραδώστε την πλαστική τσάντα με τα ρούχα σας σε χώρο που θα σας υποδειχθεί.
4. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε την πλαστική τσάντα με τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν στην εκκίνηση – τερματισμό.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο [email protected].
Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης)  και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 17Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, Κτήριο 30).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αλεξόπουλος Θύμιος

6942553154

Ζάννης Αλέξης

6972302265

Καμπάς Παναγιώτης

6983511797

Μιχαλάκης Γιώργος

6983512026

Μπένος Χρήστος

6944585039

Μπούρας Στέλιος

6945757915

Σιδερέας Βαγγέλης

6974379806

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη και τις προσφορές διαμονής πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έπιασε κορυφή
Η μεγάλη συμμετοχή και η πολύ καλή οργάνωση ήταν για μία ακόμη φορά τα κύρια χαρακτηριστικά του Δρόμου Βουνού Υμηττός που πραγματοποιήθηκε για 11η φορά την Κυριακή 31/1. Μεγάλος νικητής με νέο ρεκόρ διαδρομής ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος.
3οι Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου "Σπύρος Λούης"
21-2-2016: Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι 3οι Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο