5oς Ημιμαραθώνιος Πάικου

1-11-2015: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Share

Ανανεωμένος από φέτος ο Ημιμαραθώνιος Πάικου που θα διεξαχθεί για 5η χρονιά στις 1 Νοεμβρίου στην Καστανερή της Γουμένισσας. Έτσι φέτος θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες ενώ παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο  θα διεξαχθεί και αγώνας μικρότερης απόστασης. Την παραμονή του αγώνα 31 Οκτωβρίου ο Ο.Σ.ΠΕ.Γ. θα διοργανώσει ημερίδα με περιβαλλοντικά και προπονητικά θέματα. 
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Την 1η  Νοεμβρίου 2015 θα διεξαχθεί ο 5ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΪΚΟΥ στο όρος Πάικο του Νομού Κιλκίς. Ο αγώνας όπως κάθε χρονιά θα είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων του νομού ενάντια στα σχέδια  δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή, καθώς και σε κάθε είδους καταπάτασης και καταστροφής του φυσικού κάλλους της περιοχής με στόχο το κέρδος. Φέτος ο Σύλλογός μας θέλοντας να βοηθήσει και αυτός όσο μπορεί τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή της Ειδομένης και στη μνήμη των δικών μας παπούδων – πατεράδων προσφύγων, θα συλλέγει την ημέρα του αγώνα ρούχα και φάρμακα από όσους αθλητές, συνοδούς και παρευρισκόμενους θέλουν να βοηθήσουν. Αντιανεμικά παπούτσια και τεχνικά ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε πια μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για ανθρώπους ανέστιους που με την έλευση του χειμώνα θα αναγκαστούν να διαβιούν στην ύπαιθρο σε μια περιοχή με ακραία καιρικά φαινόμενα. Καλούμε λοιπόν όλους τους αθλητές, συνοδούς, παρευρισκόμενους να δείξουν ότι το πνεύμα αλληλεγγύης διέπει τους λάτρεις της φύσης και του ορεινού αθλητισμού και να σταθούν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 08.00’ π.μ.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.30’ π.μ.
ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ: 14.30’ μ.μ.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ: 12:30’ μ.μ.
Τα χρονικά όρια τερματισμού και  κλεισίματος του κεντρικού σταθμού, ενδέχεται να αυξηθούν αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και η κατάσταση των μονοπατιών το απαιτούν.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14.30 μ.μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Προφήτης Ηλίας Καστανερής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ορεινή διαδρομή απόστασης περίπου 20 χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15km)  και δασικούς δρόμους (5 km). Το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ εως 1350μ, ενώ η συνολική υψομετρική κάλυψη είναι 1100μ. Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο. Σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, κατά μήκος του μονοπατιού, σε λάστιχα ποτίσματος που παρεμποδίζουν και δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση τους. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Το μονοπάτι περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Οι αθλούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το όρος Πάικο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες για τους άνδρες  18-30,31-50,51+. Στις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν βάσει του αριθμού των συμμετοχών. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 250 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής  γίνονται μέσω του website www.ospeg.gr από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2015 και θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας, Σύλλογο.    

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 15 ευρώ και θα καταβάλλεται στην Alpha Bank (πρώην Εμπορική Τράπεζα) στον αριθμό λογαριασμού 66350975 (ΙΒΑΝ:GR97 0120 5190 0000 0006 6350 975) ως δικαιούχος ορίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας. Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων.  Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλιο, μπλουζάκι του αγώνα, δενδράκι για μεταφύτευση), και μπουφές στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, 08:00 – 10:15 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, δώρα για τους τρεις πρώτους άντρες κάθε κατηγορίας και τις τρεις πρώτες γυναίκες (ανάλογα με τις κατηγορίες), τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.
Σταθμός 1 (KM 6,7)  : Νερό και Ισοτονικό
Σταθμός 2 (KM  11)  : Νερό, Ισοτονικό, Ενεργειακό Gel και σνακ
Σταθμός 3 (KM  16)  : Νερό

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
Ερχόμενοι από Εγνατία, (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) ακολουθείτε την ταμπέλα Έδεσσα στο ύψος του Τιτάνα, στη συνέχει ακολουθείτε ταμπέλα για Έδεσσα/Γιαννιτσά και εν συνέχεια στον Άγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.
Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Έδεσσα, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.
Ερχόμενοι από Οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης στον Άγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.
Ερχόμενοι από Νότια Ελλάδα μετά το σταθμό των διοδίων Μαλγάρων, ακολουθούμε αριστερή έξοδο για Ευζώνους. Μετά από 40χλμ περίπου δεξιά έξοδος Πολυκάστρου.  Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.
Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα μέσω Εγνατίας, έξοδος στον κόμβο της Αλεξάνδρειας, ακολουθείτε τις ταμπέλες για Γιαννιτσά,τη ταμπέλα για Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια τις ταμπέλες για Γουμένισσα.Μέσα από τη Γουμένισσα, ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Γρίβα, Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Διοργάνωση: 
Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας». 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:533:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος Αγρινίου "Μιχάλης Κούσης"
Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Μιχάλη Κούση.
North Olympus Trail Vrontou 2019
2-6-2019: Αγώνες βουνού στο Βόρειο Όλυμπο
Ανακαλύψτε τα όριά σας
Μετά την περσινή συμμετοχή 1144 αθλητών το 2009 στο σύνολο των επτά αγώνων που διοργανώθηκαν σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησο η Outsports συνεχίζει με το Mountain Bike & Run Cup 2010 το οποίο ξεκινά στις 13 Μαρτίου από το Κρυονέρι Αττικής έχοντας σαν χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΪ.
Back to Top